Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Juračková
10. augusta 2024 o 16:40
Čas čítania 1:06

Minister spravodlivosti Susko po prepustení Kováčika sľubuje návrat k právnemu štátu. Súdnictvo počas vlády opozície vraj krívalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odsúdil aj protesty opozície a celý proces ohľadom Kováčika nebol podľa neho nestranný.

Minister spravodlivosti Boris Susko sa vo videu na sociálnej sieti vyjadril k prepusteniu bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzby.

Susko na úvod povedal, že vyjadrenia novinárov a opozície sa neopierajú o fakty a polarizujú občanov Slovenska. Popiera spojenie politickej strany Smer s mafiou. „S dovolaním trestnej veci doktora Dušana Kováčika som sa v plnej miere stotožnil na základe dôkaznej situácie,“ povedal vo videu. Zároveň prízvukoval, že prepustenie z ústavu na výkon trestu nie je definitívne a jedná sa o dočasné riešenie.

Opozíciu nazval nezrelou a odborne podvyživenou

Tvrdí, že prípad nebol od začiatku nestranný a z tlaku obviňuje médiá, ktoré mali ex-prokurátora prezentovať v negatívnom svetle. Spochybňuje aj výpovede osôb z kriminálneho prostredia. Podľa jeho slov vypovedali v neprospech Kováčika v pude sebazáchovy. Vo videu hovorí, že vec nebude ďalej komentovať a nechá rozhodnúť príslušné orgány. 

Odsúdil aj protesty opozície, ktoré považuje za nezrelé. „Takáto kartónová justícia nemôže v praxi fungovať,“ povedal čím narážal na trasparenty, ktoré majú protestujúci počas zhromaždení v rukách.

13. novembra 2023 o 15:30 Čas čítania 1:41 Viac vlastenectva, národnej literatúry v školách či národný šport. Toto dali Fico, Danko a Pellegrini do programového vyhlásenia Viac vlastenectva, národnej literatúry v školách či národný šport. Toto dali Fico, Danko a Pellegrini do programového vyhlásenia

Vláda má na rozdiel od dezorientovanej a odborne podvyživenej opozície, ktorú spája len nenávisť voči osobe najúspešnejšieho politika v slovenskej histórii jasnú víziu,“ povedal, pričom prízvukoval, že jeho cieľom návrat k právnemu štátu. Justíciu chce vrátiť do „normálu“ po predchádzajúcej vláde, pretože ich systém vraj „kríval na všetky štyri nohy.“ 

Prípad Dušana Kováčika

Najvyšší súd v roku 2022 rozhodol, že Dušan Kováčik ako bývalý špeciálny prokurátor zneužil svoju funkciu na to, aby pomohol pri prepustení bývalého šéfa skupiny Takáčovcov z väzby. Za vybavenie nepodania sťažnosti proti odvolaniu Ľubomíra Kudličku zobral Kováčik od mafiánov 50-tisíc eur, ktoré mu osobne odovzdal bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy SR Ľudovít Makó. Trest si mal odpykávať 8 rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia