Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. septembra 2024 o 16:35
Čas čítania 0:47

Zákazku na hasičské autá vyhrala firma, ktorá má nulové tržby a žiadnych zamestnancov. Šutaj Eštok nechce uviesť jej konkurentov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Majiteľom firmy je Roman Kardoš, ktorý v minulosti pracoval pre firmu Stražan, ktorá získala niekoľko štátnych zákaziek.

  • Zákazku na hasičské autá objednané Ministerstvom vnútra SR vyhrala firma LRK Trading, ktorá má nulové tržby a na internete neposkytuje telefonický ani mailový kontakt. Spoločnosť nemá podľa zverejnenej účtovnej závierky žiadnych zamestnancov a za minulý rok skončila v strate 4 000 eur.
  • O pochybnom obchode informoval bývalý minister vnútra Roman Mikulec.
  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok nechce povedať, kto firme v súťaži o lukratívnu zákazku za takmer 46 miliónov eur konkuroval, píše Denník N. Spoločnosť podľa nich vyhrala preto, lebo poskytla najnižšiu cenu. Rezort akékoľvek zvýhodnenie firmy odmieta.
  • Šutaj Eštok podľa právnika Miroslava Cáka porušuje zákon. Opozícia sa chce obrátiť na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Šutaj Eštok uvádza, že mená konkurentov nechce zverejniť kvôli plánovanej súťaži na automobilovú techniku.

Majiteľom firmy LRK Trading je Roman Kardoš, ktorý v júni podpísal s ministerstvom rámcovú zmluvu na dodanie 80 vozidiel pre hasičskú záchrannú službu. Spoločnosť mala do októbra zapísaný ako predmet podnikania výrobu nápojov, chov zvierat či poskytovanie ubytovania.

Kardoš v minulosti pracoval pre firmu Stražan, ktorá získala niekoľko štátnych zákaziek. V minulosti za Roberta Fica firma dodávala špeciálne vozidlá hasičom, Horskej záchrannej službe, policajtom či Železničnej polícii, informuje Denník N.

Prečítaj si aj tieto články:

13. septembra 2024 o 19:30 Čas čítania 1:01 Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie Denník New York Times si všíma kroky Fica a dianie na Slovensku. Píše o pomste, čistkách a ohrození demokracie
12. septembra 2024 o 17:20 Čas čítania 1:54 Vláda schválila novú daň na nealkoholické nápoje. Za viaceré druhy si Slováci priplatia Vláda schválila novú daň na nealkoholické nápoje. Za viaceré druhy si Slováci priplatia
11. septembra 2024 o 20:04 Čas čítania 0:50 Šimečka s rodinou čelí masívnym vyhrážkam a nenávistným útokom. Fico podľa neho zasieva „obrovské množstvo zloby“ Šimečka s rodinou čelí masívnym vyhrážkam a nenávistným útokom. Fico podľa neho zasieva „obrovské množstvo zloby“
hasičské auto
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia