Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
11. septembra 2024 o 20:04
Čas čítania 0:50

Šimečka s rodinou čelí masívnym vyhrážkam a nenávistným útokom. Fico podľa neho zasieva „obrovské množstvo zloby“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Koalícia slovne útočí na Šimečku, ale aj na jeho manželku, dcéru či otca.

  • Šéf PS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Michal Šimečka zaslal bezpečnostným zložkám upozornenie na vyhrážky a nenávistné útoky, ktoré dostáva voči svojej osobe aj rodine. Informoval o tom v stanovisku PS.
  • Vyzval na zastavenie šírenia klamlivých informácií a útokov vo verejnom priestore, pretože dochádza k rozoštvávaniu spoločnosti.
  • Šimečka uvádza, že vláda na čele s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) zasieva do spoločnosti „obrovské množstvo zloby“, čo vedie k nárastu útokov voči tým, ktorých nenávistným jazykom označuje za nepriateľov. Upozorňuje na možné vážne dôsledky.

Prečo je to dôležité: Politici svojimi vyjadreniami a jazykom ovplyvňujú aj rétoriku a činy občanov.


Citát:„Odkedy Robert Fico, Andrej Danko a ďalší svojimi klamstvami zaútočili na moju rodinu, dostávam množstvo extrémne nenávistnej pošty. Vyhrážky smrťou, antisemitizmus najhoršieho druhu, nechutné útoky na moju partnerku, dcéru aj mamu. Nenávistné slová kopírujú presne to, čo ľudia počúvajú na tlačovkách Roberta Fica,“ uviedol Šimečka.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Šéfa PS kritizuje koalícia pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. Je to jeden z dôvodov návrhu na jeho odvolanie, ktorý podali poslanci Smeru-SD a SNS. Obvinenia nepodložili žiadnymi dôkazmi. Koalícia slovne neútočí len na Šimečku, ale aj na jeho manželku, dcéru či otca. Lídra PS chcú odvolať zajtra 12. septembra. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

10. septembra 2024 o 15:00 Čas čítania 0:23 Michal Šimečka zrejme skončí na poste podpredsedu NR SR. Poslanci zo strany Hlas-SD chcú hlasovať za jeho odvolanie Michal Šimečka zrejme skončí na poste podpredsedu NR SR. Poslanci zo strany Hlas-SD chcú hlasovať za jeho odvolanie
16. augusta 2024 o 19:31 Čas čítania 1:15 Fico chce odvolať Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Vadí mu, že zvoláva protesty a obviňuje ho z čerpania štátnych fondov Fico chce odvolať Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Vadí mu, že zvoláva protesty a obviňuje ho z čerpania štátnych fondov
23. augusta 2024 o 14:03 Čas čítania 0:54 Fico predloží návrh na odvolanie Šimečku. Predseda PS tvrdí, že koalícia sa správa ako za komunizmu Fico predloží návrh na odvolanie Šimečku. Predseda PS tvrdí, že koalícia sa správa ako za komunizmu
Domov
Zdieľať
Diskusia