Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 18. októbra 2024 o 19:30
Čas čítania 0:59

Ministerstvo vnútra otvorilo vlastnú autoškolu. Je primárne určená pre hasičov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Lešti otvorili rezortnú autoškolu Ministerstva vnútra SR.

Vo Výcvikovom centre Hasičského a záchranného zboru Lešť vo Zvolenskom okrese otvorili v piatok za účasti ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka Autoškolu Ministerstva vnútra. Ide o projekt, ktorý bude podľa jeho slov primárne určený pre príslušníkov HaZZ, Policajného zboru SR, ale v rámci dostupných kapacít aj pre dobrovoľných hasičov.

„Je to krok, ktorým chceme prispieť k profesionalizácii našich profesionálnych, ale aj dobrovoľných hasičov,“ poznamenal Šutaj Eštok s tým, že kurzy pre získanie vodičského oprávnenia kategórie C a CE v hodnote približne 1 800 eur bude rezort vnútra pre príslušníkov zborov v plnej miere financovať. Dodal, že kurz pozostáva z teoretickej a praktickej časti.

„Som veľmi rád a moja radosť spočíva hlavne v tom, že HaZZ konečne prvýkrát vo svojej histórii má vodičské oprávnenia pre svojich príslušníkov plne v rukách a vieme si manažovať naše potreby sami,“ poznamenal pri tejto príležitosti prezident HaZZ Adrián Mifkovič.

Mesačne vyškolia približne 30 záujemcov

Dodal, že pri prijímaní nových príslušníkov uprednostňovali uchádzačov, ktorí mali vodičské oprávnenie skupiny C a E. „Momentálne táto prekážka padá a výcvik vieme poskytnúť každému záujemcovi, ktorý spĺňa predpoklady na výkon služby v HaZZ,“ podotkol s tým, že mesačne budú vedieť vyškoliť približne 30 záujemcov, pričom v zbore ich chýba viac ako 400.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

V Lešti v piatok zároveň odovzdali HaZZ tri nové služobné vozidlá na využitie v extrémne náročných podmienkach, ktoré budú dislokované na Záchranné brigády v Malackách, Žiline a Humennom. Ide o cisternové automobilové striekačky, ktorými doteraz HaZZ nedisponoval. Nová technika je vybavená balistickou a protichemickou obranou.

eštok
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia