Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
16. mája 2023 o 10:10
Čas čítania 0:44

Svetoznáme rakúske mestečko zakročilo proti otravným turistom. Už žiadne selfie, pred panorámou postavili špeciálne zábrany

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rakúska obec Hallstatt postavila drevenú zátarasu znemožňujúcu návštevníkom fotiť sa s alpskou panorámou.

Rakúska obec Hallstatt pre nápor turistov postavila bariéru proti foteniu. Drevená zátarasa znemožňuje návštevníkom odfotiť sa na výhľadnom mieste s pozadím jazera a alpskej panorámy. Cieľom tohto opatrenia je ochrániť miestnych obyvateľov pred hlukom a množstvom ľudí, ktorí sa chcú na tomto mieste fotiť. 


Zátarasa sčasti zakrýva výhľad na alpskú panorámu. Stanica ORF píše, že pravdepodobnosť, že tieto bariéry zostanú na mieste natrvalo, nie je príliš veľká.

Miestni nie sú spokojní

Starosta obce Alexander Scheutz uviedol, že pomôže len to, ak obľúbený „fotopoint“ už viac nebude využívaný. Obec sa na skúšku rozhodla obmedziť výhľad na tomto mieste. Väčšina miestnych obyvateľov však s týmto opatrením nesúhlasí.


Rakúska obec Hallstatt, ležiaca pri Halštatskom jazere, je považovaná za jednu z najvýznamnejších turistických atrakcií Rakúska a spoločne s oblasťami Dachstein a Soľná komora (Salzkammergut) je zaradená na Zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Pred koronavírusom sem ročne prichádzalo okolo milión návštevníkov ročne.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

 

Domov
Zdieľať
Diskusia