Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
22. júla 2023, 14:17
Čas čítania 0:55

V Bratislave sa koná Dúhový Pride. Očakávajú sa tisícky účastníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
V Bratislave sa koná Dúhový Pride. Očakávajú sa tisícky účastníkov
Zdroj: Refresher/Valeriia Maslii

Podujatie by malo trvať až do 21. hodiny.

V hlavnom meste sa začal na Námestí slobody Dúhový Pride. Momentálne je na mieste okolo tisíc ľudí, pričom stále prichádzajú ďalší účastníci rôznych vekových kategórií, takisto veľa rodín s deťmi. Podľa našej redaktorky tam zatiaľ vládne pohodová, letná festivalová atmosféra. 

Čoskoro budú účastníci pochodovať mestom. Celkovo očakávajú organizátori účasť v tisícoch. Na zhromaždení budú hrať kapely a za mikrofón by sa mali postaviť viaceré známe osobnosti. 

Dúhový Pride 2023 BratislavaDúhový Pride Bratislava 2023Dúhový Pride Bratislava 2023Dúhový Pride Bratislava 2023
Zobraziť galériu
(9)



Hlavným cieľom akcie je podpora komunity lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI+) ľudí. „Našimi hlavnými hodnotami sú rovnosť a sloboda a vítame všetkých ľudí, ktorí ich prídu s nami prejaviť. Žijeme však v spoločnosti, kde tieto hodnoty nie sú samozrejmosťou,“ napísali organizátori na svojej webovej stránke.

O 15. hodine sa zámerne na protest voči Pridu uskutoční aj pochod za tradičnú rodinu. Organizuje ho Aliancia za rodinu. K Dúhovému Pridu sa vyjadrila v sobotu na Facebooku aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

„Pred pár dňami som mala možnosť diskutovať s LGBTI+ ľuďmi a ich podporovateľmi. O tom, ako sa im žije, čo všetko musia prekonávať a čo všetko treba spraviť, aby naplnili svoje práva. Inakosť je pre mňa obohatením,“ napísala hlava štátu.

„Buďme tým, kým sme, aj keď je to často ťažké. Každý máme právo byť samým sebou, hľadať najlepšiu verziu samého seba. Byť autentický a férový k sebe. Je to bod, na ktorý sa môžeme v živote pevne postaviť a môžeme byť tým najlepším aj pre druhých,“ dodala Čaputová.

Domov
Zdieľať
Diskusia