Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
7. septembra 2023 o 19:30
Čas čítania 0:54

VIDEO: Priekupník vyviezol skoro 2 000 šteniat a Slovensko okradol o 150-tisíc eur. Nelegálnemu chovateľovi hrozí dlhé väzenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za tento zločin hrozí chovateľovi z južného Slovenska 7 až 12 rokov za mrežami.

Polícia zasiahla voči nelegálnemu chovateľovi psov v obci Baloň v okrese Dunajská Streda. V rámci veľkej akcie Kerberos zaistila množstvo dôkazov a 51-ročného muža obvinila zo zločinu skrátenia dane a poistného v súbehu s prečinom zanedbania starostlivosti o zviera a prečinom šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín, informovala polícia na Facebooku. 

Na mieste policajti zaistili množstvo dôkazov vrátane slovenských a zahraničných zvieracích pasov, stovky nepoužitých zvieracích mikročipov, účtovné doklady, kúpnopredajné zmluvy, elektroniku, vakcíny a rôzne antibiotiká, injekčné striekačky, kanyly, inzulínové striekačky, infúzne roztoky a injekčný roztok na eutanáziu zvierat. 

Obvinený bol konateľom spoločnosti, ktorá sa zaoberala vývozom psov do Belgicka, Rakúska, Švajčiarska a Nemecka. Polícia zistila, že v rokoch 2016 až 2020 muž neoprávnene zvyšoval náklady fiktívnymi výdavkami a do výnosov spoločnosti nezahrnul predaj vyše 900 šteniat. Týmto spôsobom si znížil daňovú povinnosť o najmenej 151-tisíc eur.

Zvieratám zapríčinil vážne ochorenia

Podľa zistení polície obvinený muž previezol zvieratá ešte pred dosiahnutím veku, kedy je možná vakcinácia proti nákazlivým ochoreniam, čím im spôsobil vážne zdravotné problémy. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„V dôsledku tejto skutočnosti najmenej 9 šteniat trpelo parazitárnym ochorením giardióza, ktoré je ľahko prenosným medzi zvieratami a rovnako je prenosné na človeka, a najmenej 8 šteniat vírusovým ochorením parvoviróza, ktoré je nákazlivé medzi psami, pričom v dôsledku toho najmenej 6 šteniat bolo vážne chorých a najmenej 1 šteňa uhynulo,“ priblížili policajti. Ak páchateľovi dokážu vinu, hrozí mu 7 až 12 rokov za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia