Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR Barbora Fábryová
10. októbra 2023, 9:43
Čas čítania 1:06

Naď obvinil Čaputovú, že stopla dodávky zbraní na Ukrajinu. Prezidentka mu v reakcii odkazuje, že nehovorí pravdu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čaputová povedala, že pomoc Ukrajine vždy podporovala a podporuje.

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová bola proti tomu, aby sa posielali zbrane na Ukrajinu už na jar 2023. „Pani prezidentka mne osobne ešte v čase, keď som bol ministrom, odporúčala, aby sa už žiadna ďalšia pomoc Ukrajine nedávala, aby to nemalo vplyv na voľby,“ povedal Naď pre český Deník N.

Exminister sa tiež pre české médium vyjadril, že prezidentka spolu s premiérom Ódorom blokujú dodávky zbraní na Ukrajinu. „Už od začiatku leta prezidentka spoločne s premiérom Ódorom kontinuálne blokovali posielanie vojenskej pomoci Ukrajine. A to len z vnútropolitických dôvodov,“ obvinil ich Naď.

Prezidentka na exministra zareagovala

Stanovisko prezidentky Zuzany Čaputovej k vyjadreniam bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa pre český Deník N:

1. Vždy som podporovala a podporujem vojenskú pomoc Ukrajine. Je to dohľadateľné vo všetkých mojich verejných vyhláseniach k tejto téme a nerozumiem pohnútkam exministra Naďa moju vôľu teraz spochybňovať. Žiaden balík vojenskej pomoci, ktorý jeho ministerstvo pripravilo, som nestopla, naopak, každý jeho balík pomoci som aj verejne obhajovala.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

2. Exministrovi Naďovi som navrhla, aby sme všetku vojenskú pomoc, ktorú si ešte môžeme dovoliť a ktorá neoslabí našu armádu, poslali v jednom balíku, aby vojenská pomoc Ukrajine už nebola zneužívaná v predvolebnej kampani.

3. Hoci sa tak nestalo, ešte v júli počas návštevy prezidenta Zelenského v Bratislave bola možná dodávka ďalšej vojenskej pomoci predmetom nášho spoločného rokovania, aj za účasti ministra obrany. Túto pomoc som podporila.

4. Môj postoj k vojenskej pomoci, ktorú ministerstvo obrany v súčasnosti plánovalo predložiť na vládu, som za posledný týždeň vysvetlila už niekoľkokrát.

5. O zmienenej ponuke českej vlády na sprostredkovanie vojenskej pomoci som nikdy nebola informovaná.

6. O vojenskej pomoci prezident/prezidentka nerozhoduje a ani na jej darovanie nedáva súhlas.

čaputová naď
Zdroj: TASR/Jakub Kotian, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia