Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. novembra 2023 o 15:48
Čas čítania 0:42

Nemali prístup k vode, jedlu a trpeli rôznymi chorobami. Bratislavčanka držala v neľudských podmienkach 65 psov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rodinnom dome objavili prítomnosť veľmi nákazlivej choroby. Žene teraz hrozí väzenie.

Vyšetrovateľ enviropolície z Banskej Bystrice obvinil 51-ročnú ženu z Bratislavy pre trestný čin zanedbania starostlivosti o zviera v súbehu s trestným činom šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín, informujú policajti na Facebooku.

Obvinená zanedbávala starostlivosť o 65 psov, ktorých držala v prenajatom dome v obci Kleňany. Psov držala v malom priestore s rozmermi 25 m2 bez akejkoľvek hygieny a prístupu k jedlu a vode. Až 80 % z nich trpelo chronickými hnačkami s krvou.

„Dospelých psov, ako aj šteňatá, a to konkrétne 56 yorkshirských teriérov, troch ši-tzu a šesť borderských kólií mala umiestniť a držať v stiesnených a nevyhovujúcich podmienkach s nedostatočnou výživou a starostlivosťou. Väčšina zvierat bola vychudnutých a podvyživených, trpeli kožnými chorobami a chronickými zápalmi očí, ako aj poruchami pohybového aparátu,“ píše polícia na sociálnej sieti. 

V záhrade našli mŕtve psy

Veterinári v dome objavili prítomnosť vysoko nákazlivého ochorenia giardióza. Na pozemku domu našli 15 uhynutých psov zabalených v plastových taškách.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Žena svojím konaním porušila viaceré ustanovenia zákona o veterinárnej starostlivosti. V prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ dodala polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia