Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. novembra 2023 o 15:48
Čas čítania 0:42

Nemali prístup k vode, jedlu a trpeli rôznymi chorobami. Bratislavčanka držala v neľudských podmienkach 65 psov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rodinnom dome objavili prítomnosť veľmi nákazlivej choroby. Žene teraz hrozí väzenie.

Vyšetrovateľ enviropolície z Banskej Bystrice obvinil 51-ročnú ženu z Bratislavy pre trestný čin zanedbania starostlivosti o zviera v súbehu s trestným činom šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín, informujú policajti na Facebooku.

Obvinená zanedbávala starostlivosť o 65 psov, ktorých držala v prenajatom dome v obci Kleňany. Psov držala v malom priestore s rozmermi 25 m2 bez akejkoľvek hygieny a prístupu k jedlu a vode. Až 80 % z nich trpelo chronickými hnačkami s krvou.

„Dospelých psov, ako aj šteňatá, a to konkrétne 56 yorkshirských teriérov, troch ši-tzu a šesť borderských kólií mala umiestniť a držať v stiesnených a nevyhovujúcich podmienkach s nedostatočnou výživou a starostlivosťou. Väčšina zvierat bola vychudnutých a podvyživených, trpeli kožnými chorobami a chronickými zápalmi očí, ako aj poruchami pohybového aparátu,“ píše polícia na sociálnej sieti. 

V záhrade našli mŕtve psy

Veterinári v dome objavili prítomnosť vysoko nákazlivého ochorenia giardióza. Na pozemku domu našli 15 uhynutých psov zabalených v plastových taškách.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

„Žena svojím konaním porušila viaceré ustanovenia zákona o veterinárnej starostlivosti. V prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ dodala polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia