Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. decembra 2023, 6:44
Čas čítania 0:45

Volkswagen bude znižovať stavy zamestnancov. Dotkne sa to tejto skupiny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cieľom Volkswagenu je znížiť náklady o 10 miliárd eur do roku 2026.

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) plánuje znížiť náklady na administratívnych pracovníkov svojej rovnomennej značky o pätinu. Oznámilo to v stredu vedenie spoločnosti, podľa ktorého k tomu dôjde najmä riadnym a predčasným odchodom do dôchodku namiesto prepúšťania.


Cieľom je znížiť náklady o 10 miliárd eur do roku 2026, keďže značka VW už predtým varovala, že vysoké náklady a nízka produktivita zhoršujú konkurencieschopnosť jej áut.


Rovnako ako ostatné automobilky, aj Volkswagen zasiahla vysoká inflácia, tvrdá konkurencia z Ázie, ako aj vysoké náklady na prácu a energie v Nemecku. To si vyžaduje masívne znižovanie nákladov, ak nechce zaostávať za svojimi konkurentmi vrátane amerického výrobcu elektromobilov Tesla.

Nie duplicite a neefektívnosti

„Je jasné, že v budúcnosti budeme musieť v mnohých oblastiach vo Volkswagene pracovať s menším počtom ľudí,“ uviedol generálny riaditeľ značky VW Thomas Schäfer v internej správe pre zamestnancov. „To neznamená viac práce pre menej ľudí, ale skôr zbaviť sa starých návykov a povedať nie duplicite a neefektívnosti,“ dodal.


Medzi ďalšie iniciatívy patrí skrátenie produktových cyklov na tri roky z 50 mesiacov, skrátenie celkových výrobných časov, ako aj zrušenie plánovaného nového výskumného a vývojového pracoviska vo Wolfsburgu v hodnote 800 miliónov eur, uvádza sa v správe.

 Volkswagen závod
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia