Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
19. decembra 2023, 15:07
Čas čítania 0:46

V Bratislave platí prísny zákaz pyrotechniky, za jej používanie hrozí pokuta až 500 eur. Existujú však výnimky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Bratislave bude povolená len detská zábavná pyrotechnika kategórie F1 a scénická pyrotechnika.

V Bratislave platí celoročný zákaz používania pyrotechniky, a to vrátane Silvestra a Nového roka. Povolená je len detská zábavná pyrotechnika kategórie F1 a scénická pyrotechnika. Hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová pripomenula, že za porušenie zákazu hrozí pokuta.


Upozornila, že odpaľovaním pyrotechniky možno ohroziť nielen seba, ale aj iných ľudí či zvieratá. „Každým rokom sa počas silvestrovského obdobia hliadky mestskej polície stretávajú v uliciach Bratislavy s prípadmi, keď je potrebné poskytnúť prvú pomoc ľuďom, ktorí si spôsobili zranenie práve v dôsledku neopatrnej manipulácie s pyrotechnickými výrobkami,“ uviedla Krajčovičová.

Zvýšenie počtu hliadok

Upozornila, že mestská polícia v období na prelome roka zvyšuje počet hliadok v uliciach mesta a zameriava sa predovšetkým na oblasti, ako je napríklad bratislavská ZOO, okolie útulku Slobody zvierat alebo miesta v blízkosti mestských lesov. „Každoročne v tomto období bojuje s pyrotechnikou aj ZOO Bratislava. Neraz sa práve pyrotechnické výrobky podpísali na zdravotnom stave zvierat, môžu im spôsobiť šok alebo ich v horšom prípade aj usmrtiť,“ dodala hovorkyňa.


Mestská polícia upozornila, že za porušenie zákazu používania pyrotechniky môže hroziť pokuta do 33 eur v blokovom konaní. V správnom konaní až do 500 eur. Na každý oznam nepretržite reagujú na linke mestskej polície 159.

ohňostroj
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia