Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. decembra 2023, 14:36
Čas čítania 0:42

Slovákov potrápi extrémny vietor, hrozí dokonca orkán. Nová vianočná predpoveď nikoho nepoteší

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Štedrý deň nás čakajú vysoké teploty a dážď. Pred sviatkami udrie silný vietor.

Podľa posledných predpovedí nás čaká teplý Štedrý deň bez snehovej nádielky, píše portál iMeteo.sk. 

Meteorológovia v najbližších dňoch predpokladajú sneženie, a to predovšetkým na území stredného Slovenska. V niektorých regiónoch môže napadnúť dokonca viac ako 20 cm čerstvého snehu. Toto idylické počasie však dlho nevydrží a začne sa otepľovať. 

Na Štedrý deň nás čakajú plusové teploty a dážď. Niektoré prognózy hovoria dokonca o 9 °C nad nulou. Zatiaľ však nie je jasné, či sa nezvyčajne vysoké teploty udržia aj počas nasledujúcich sviatočných a prázdninových dní. 

Námestie, dážď
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pred sviatkami treba rátať so silným vetrom 

Meteorológ Miroslav Šinger na Facebooku informoval o rapídnej cyklogenéze. „Cirkulácia v Európe a severnom Atlantiku bude mať o pár dní riadne grády. Polárny vortex sa natiahne až po našu oblasť a medzi ním a mohutnou výšou nad Atlantikom vznikne diaľnica nad výrazným teplotným gradientom, úplne ideálne na rapídnu cyklogenézu, čo sa aj udeje,“ napísal.

15. mája 2024, 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: Súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: Súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana

Cirkulácia v Európe zasiahne predovšetkým severné krajiny, ovplyvniť však môže aj počasie na Slovensku. Treba rátať s veľmi silným vetrom. V niektorých oblastiach podľa meteorológa dokonca hrozí aj riziko orkánu.

Domov
Zdieľať
Diskusia