Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. decembra 2023, 15:32
Čas čítania 0:58

AKTUALIZOVANÉ: V pražskej škole sa strieľalo. Polícia hlási 11 mŕtvych a niekoľko zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia na miesto činu vyslala všetky zložky.

Na Karlovej univerzite v Prahe na Námestí Jana Palacha nahlásili streľbu. Na mieste zasahovali všetky policajné zložky. Česká polícia informovala, že strelec je eliminovaný. Na mieste hlásia 11 mŕtvych vrátane strelca. Podľa informácií záchranného systému je zranených minimálne 24 ľudí.

Celé Námestie Jana Palacha je uzavreté. Polícia vyzvala občanov, aby sa nezdržovali v okolí a nevychádzali z domu. 

Podľa portálu Novinky.cz z budovy Filozofickej fakulty Karlovej univerzity vybiehali ľudia. Jedna zo študentiek univerzity pre CNN prezradila, že strelec údajne strieľal na treťom poschodí. Mnohí pedagógovia sa so študentmi zabarikádovali v učebniach.

Podľa svedkov sa viacerí študenti snažili schovať, niekto vraj aj spadol zo strechy. TV Nova informovala, že strelca videli na streche školy. Z miesta sa údajne ozval aj výbuch.

Polícia oznámila, že strelec je zneškodnený 

Polícia na sociálnej sieti X informovala, že strelec je eliminovaný. Aktuálne je celá budova univerzity evakuovaná. Na mieste je niekoľko mŕtvych a desiatky zranených.

7. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:50 „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny „V Česku sa cítim sám sebou, domov sa vrátiť nechcem.“ Mladí ľudia zo Slovenska vysvetľujú, prečo sa rozhodli odísť z krajiny

Podľa informácií záchranného systému je na mieste 11 mŕtvych vrátane strelca. Hlásia aj 9 vážne zranených a minimálne 15 stredne a ľahko ranených. Počty však ešte nie sú presné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia