Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
4. januára 2024, 10:11
Čas čítania 0:34

Mnohí Slováci majú do 31. januára dôležitú povinnosť. Pri jej nesplnení hrozia vysoké pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci si musia splniť do konca januára dôležitú povinnosť.

Mnohých Slovákov čaká do konca januára niekoľko dôležitých povinností. Tí, ktorí v roku 2023 nadobudli nehnuteľnosť alebo sa stali jej správcom, nájomcom a užívateľom, musia do konca januára 2024 podať priznanie k dani z nehnuteľnosti, informuje denník Pravda.

Slováci musia do konca januára poslať aj žiadosť o oslobodenie alebo zníženie dane. V prípade, že nepodajú daňové priznanie alebo žiadosť načas, hrozí im pokuta od 5 do 3-tisíc eur.

Daňové priznanie môžu Slováci podať dvoma spôsobmi. Prvým je, že ho pošlú poštou alebo odnesú osobne v papierovej forme. Môžu ho však poslať aj elektronickou formou prostredníctvom elektronického formulára.

4. januára 2024, 18:41 Čas čítania 0:48 Známy slovenský spracovateľ hydiny končí. Štátu dlhuje milióny a čelí podozreniu z podvodov na DPH Známy slovenský spracovateľ hydiny končí. Štátu dlhuje milióny a čelí podozreniu z podvodov na DPH

Slováci musia platiť aj daň z motorového vozidla, ktoré slúži na zárobkovú činnosť

V prípade, ak vlastníš motorové vozidlo, ktoré je evidované na Slovensku a využívaš ho na podnikateľské účely alebo inú zárobkovú činnosť, do 23. januára musíš podať daňové priznanie a zaplatiť takzvanú cestnú daň.

Daňové priznanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia