Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
4. januára 2024, 18:41
Čas čítania 0:48

Známy slovenský spracovateľ hydiny končí. Štátu dlhuje milióny a čelí podozreniu z podvodov na DPH

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hydina SK má problémy dlhé roky.

Oprava: V článku sme pôvodne nesprávne označili konateľa Pavla Konkoľa za majiteľa firmy. Zároveň sme nesprávne uviedli, že sedel vo väzení, v skutočnosti išlo o väzbu. Za chybu sa ospravedlňujeme.

V prípade hydinárskej spoločnosti Hydina SK vyhlásil košický súd konkurz na majetok. Firma podľa Finstatu vznikla v roku 2012. Straty spoločnosti pretrvávajú už niekoľko rokov a v roku 2022 sa firma dostala do mínusu 170-tisíc eur, uvádza Finstat. Na bankrot upozornil Kryptomagazín.

„Zverejnením tohto uznesenia v obchodnom vestníku sa začína konkurzné konanie,“ uviedol košický súd na konci roka 2023. Okrem iného má spoločnosť dlh na daniach vo výške takmer 5 miliónov eur.

5. januára 2024, 6:04 Čas čítania 1:21 Rozšírený obchodný reťazec odmieta predávať Pepsi či obľúbené čipsy Lay's. Má na to pádny dôvod Rozšírený obchodný reťazec odmieta predávať Pepsi či obľúbené čipsy Lay's. Má na to pádny dôvod

Podvody s DPH?

Konateľ firmy Hydina SK Pavol Konkoľ v minulosti sedel pre podozrenie z podvodov s DPH vo väzbe. Firma údajne realizovala fiktívne obchody, aby vytvorila podmienky na uplatnenie odpočtov. Okrem toho údajne simulovala predaj výrobnej technológie a vystavovala falošné faktúry, uviedli Aktuality.

„Cieľom bolo znižovanie základu DPH u iných obchodných spoločností za jednotlivé zdaňovacie obdobia na príslušných daňových úradoch. Dával tiež pokyny bielym koňom k výberu, respektíve ďalšiemu prevodu prevedených finančných prostriedkov z fiktívnych obchodov. Takto umožnil podávanie nepravdivých daňových priznaní a tým za obdobie 12/2017 a 01/2018 celkovo skrátili DPH vo výške 823 720 eur,“ vyhlásil sudca.

hydina sk
Zdroj: Finstat
Domov
Zdieľať
Diskusia