Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
27. februára 2024, 16:06
Čas čítania 0:43

Poslanec za Hlas-SD dostal cez covid dotáciu od štátu. Zaplatil z nej aj dcérin hudobný videoklip

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Materiály zverejnil bez cien a dodávateľov.

Poslanec za Hlas-SD a bývalý novinár Samuel Migaľ riadil občianske združenie Mediarik, ktoré v minulosti uzavrelo zmluvu so štátom. Počas covidu dostalo združenie peniaze, z ktorých Migaľ zaplatil aj videoklip pre dcéru. Tá naspievala futbalovú hymnu, informujú Aktuality.sk.

Dotáciu 40-tisíc eur dostal od ministerstva kultúry. Portál upozornil, že dotácia sa neviazala na konkrétny účel. Bola však určená na znižovanie ekonomických dosahov v súvislosti s pandémiou.

Mediarik dotácie čerpal na hotovú skupinu videí, ktoré vysielali aj v televíznom vysielaní. Dotácia je podľa zmluvy viazaná na úhradu bežných výdavkov. Migaľ nemal problém poskytnúť vyúčtovacie materiály, v nich však zverejnil účely faktúr, ale nie sumy a ani mená dodávateľov.

Dcérin hudobný videoklip

Združenie zaplatilo z dotácie aj videoklip Migaľovej dcéry. Tá naspievala futbalovú hymnu Daj góla! Daj! Migaľ sám upozornil, že ide o jeho dcéru, pretože združenie propaguje aj kultúru a hudbu. Poslanec tvrdí, že dcéra honorár zo štátnych peňazí nedostala.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Portál upozornil aj na to, že Migaľ nezverejnil mená zmluvných partnerov a výšku faktúr za služby a tovary a ani za videoklip. Podľa neho by mohlo ísť zhruba o 2-tisíc eur z celkovej dotácie.

hlas
Zdroj: YouTube/Mediarik, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia