Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. marca 2024, 19:46
Čas čítania 0:41

Slovenské seniorky nenaleteli podvodníkom. Ich klamstvá odhalili jednoduchým spôsobom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti upozorňujú verejnosť na telefonické pokusy o podvod prakticky neustále. Dvojica dôchodkýň ukázala, ako sa to má robiť.

Polícia v Banskej Bystrici zaznamenala v utorok 12. marca najmenej dva telefonické pokusy o podvod na senioroch, ktoré mali šťastný koniec. Dôchodkyne v oboch prípadoch dokázali odhaliť klamstvá podvodníkov, vďaka čomu neprišli o svoje peniaze. 

Prvý hovor prijala 74-ročná Banskobystričanka od neznámeho muža, ktorý sa s ňou snažil nadviazať rozhovor. Podľa polície najprv riešil bežné témy, ako napríklad čo robí, ako sa má alebo či jej slúži zdravie. Následne zaklamal, že sa nachádza v blízkosti jej bydliska. Uviedol však úplne zlú adresu, na čo ho žena upozornila. Keď ju následne ešte oslovil nesprávnym menom, bolo všetko stratené. Porazený podvodník sa radšej rozhodol zavesiť. 

Druhý prípad sa týkal 91-ročnej ženy. Tej sa neznámy muž predstavil ako syn jej švagrinej, ktorý vraj nutne potrebuje peniaze. „Žena ho chvíľu počúvala a potom mu povedala, že určite nie je ten, za koho sa vydáva, pretože má celkom iný hlas. Snažil sa jej vysvetliť, že je to vraj pre chrípku, ale nepochodil. Pozorná seniorka mu zložila telefón,“ opísala polícia, ktorá predovšetkým starších občanov opätovne vyzýva na opatrnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia