Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
16. marca 2024, 9:26
Čas čítania 0:51

Podľa Danka Rusi nikdy neplánovali obsadiť Kyjev: Keby chceli, tak je Ukrajina dávno celá preoraná, povedal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rusi sú na územiach, kde chceli byť, tvrdí šéf SNS.

Kandidát na prezidenta a podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) v relácii Interview :24 – špeciál na RTVS vyhlásil, že jediné riešenie vojny na Ukrajine je vznik demilitarizovanej zóny s ochranou OSN na jej území. Informuje o tom RTVS na svojom webe.

„Každá vojna sa končí tým, že v nejakom momente sa zložia zbrane, či sa to páči jednej, alebo druhej strane,“ povedal. Rusi už podľa neho dobyli, čo chceli. „Keby chceli, tak desaťkrát hore-dole prejdú Ukrajinu. Sú na územiach rusky hovoriaceho obyvateľstva a tie obsadili,“ dodal.

Danko tvrdí, že obsadenie Kyjeva nebolo nikdy cieľom Ruska. Podľa neho to hovorili „západné“ agentúry. „Keby chceli, tak je to dávno celé hore-dole preorané. Rusko má takú silu a disponuje kvalitnou armádou,“ skonštatoval.

V relácii ďalej uviedol, že verí, že slovenskí voliči si vyberú prezidenta, ktorý bude iný ako Zuzana Čaputová, ktorá podľa jeho slov nemá skutočné vlastnosti. „Slovensko dnes potrebuje prezidenta, ktorý bude v súhre so Smerom, s Hlasom a SNS,“ povedal.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vojna na Ukrajine trvá už vyše dvoch rokov aj napriek výrokom Vladimira Putina, že ide len o „trojdňovú špeciálnu operáciu“. Rusi sa na začiatku invázie pokúsili obsadiť aj Kyjev, no narazili na intenzívny odpor ukrajinskej armády, ktorý ich prekvapil. Ukrajinská defenzíva úspešne brzdí ruský postup smerom do vnútrozemia, v dôsledku čoho stále prebiehajú boje aj na území Donbasu.

Andrej Danko.
Andrej Danko. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia