Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová TASR
25. júna 2024 o 12:31
Čas čítania 1:01

Bitcoin zaznamenal jeden z najhorších poklesov v tomto roku. Jeho cena padla pod dôležitú hranicu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Cena bitcoinu klesla pod hranicu 60 000 USD.

  • Bitcoin pokračuje v poklese po výraznom oslabení v minulom týždni, ktorý bol pre digitálne meny jedným z najhorších v tomto roku.
  • V pondelok 24. júna sa jeho cena dostala pod hranicu 60 000 USD (55 918 eur), prvýkrát od začiatku mája.
  • Dôvodom poklesu ceny najväčšej a najznámejšej kryptomeny je ochladenie dopytu po bitcoinových ETF. Ďalším faktorom, ktorý má negatívny vplyv na digitálne aktíva, je neistota týkajúca sa ďalšieho smerovania menovej politiky americkej centrálnej banky (Fed).

Prečo je to dôležité: Pokles ceny pod kľúčovú hranicu, ako je 60 000 USD, môže spôsobiť ďalšiu paniku medzi investormi a vyvolať ďalšie výpredaje. Tento psychologický efekt môže viesť k ďalšiemu poklesu ceny a zvýšenej volatilite na trhu.

Citát: „Za posledné dva týždne sme zaznamenali odlev 1,2 miliardy USD z krypto ETF, ktorý sa začal po zasadnutí menového výboru Fedu. Domnievame sa, že pretrvávajúci pesimizmus týkajúci sa počtu zníženia úrokových sadzieb má negatívny vplyv na náladu na trhu kryptoaktív,“ uviedol pre CNBC šéf oddelenia výskumu firmy CoinShares James Butterfill.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Širší kontext: V pondelok večer cena bitcoinu padla až na 59 021,42 USD, čo je približne o 19 % menej v porovnaní s marcovým rekordným maximom. Počas minulého týždňa sa oslabil takmer o 11 %. V utorok okolo 10.40 h SELČ sa bitcoin podľa platformy CoinMarketCap obchodoval so stratou 3,40 % (v priebehu 24 hodín) po 60 705,95 USD.


Podobne ako bitcoin sa prepadli aj ďalšie kryptomeny, ako napríklad ether, solana či XRP. Výrazne sa oslabil aj dogecoin. V pondelok sa znížili aj akcie firiem z odvetvia, keď akcie Coinbase padli o 6 % a MicroStrategy o 7 %.

Bitcoin.
Bitcoin. Zdroj: forexcrunch.com
Domov
Zdieľať
Diskusia