Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
20. augusta 2024 o 6:45
Čas čítania 1:00

PREHĽAD: Bratislavské univerzity počas leta rekonštruujú viaceré internáty. Niektoré z nich dokončia až o tri roky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Internáty rekonštruuje Univerzita Komenského, Slovenská technická univerzita, ale aj Ekonomická univerzita.

  • Bratislavské univerzity počas letných mesiacov rekonštruujú a modernizujú priestory niektorých internátov.
  • Rekonštrukcie budú prebiehať na Internátoch Ľudovíta Štúra, Družbe UK, Mladosti, Mladej garde, v študentskom domove Nikosa Belojanisa a v domove Dobrovičova. Rekonštruovať budú aj študentský domov Starohájska 4, Dolnozemská a Vlčie hrdlo 74.

Širší kontext: S rekonštrukciou začínajú vo výškovom bloku B na Internáte Ľudovíta Štúra. Blok A univerzita rekonštruuje aktuálne už druhý rok a otvorenie plánujú na začiatok akademického roka 2026/2027.

Rekonštrukciu dokončujú aj na troch poschodiach na Družbe UK. Študenti sa budú môcť najskôr ubytovať 16. septembra. V rekonštrukciách budú pokračovať aj naďalej.

Aj Slovenská technická univerzita (STU) počas leta rekonštruuje študentské domovy. V júni a júli tohto roka sa začali komplexné rekonštrukcie blokov B1 a B5 na študentskom domove Mladosť. Predbežný termín dokončenia prác je apríl až máj 2025.

Na študentskom domove Mladá garda dokončujú opravy izieb bloku K na prvom a druhom podlaží. Po dokončení tejto časti budú opravy pokračovať na bloku J - 3 a štvrté podlažie.

V najbližšom období pripravujú aj rekonštrukciu Študentského domova Nikosa Belojanisa. V závislosti od spôsobu jeho financovania rekonštrukcie plánujú pokračovať v rekonštrukcii Študentského domova Dobrovičova (dokončenie rekonštrukcie izieb a zateplenia fasády).

Ekonomická univerzita v Bratislave začala v apríli 2024 rekonštruovať študentský domov Starohájska 4. Predpoklad ukončenia je december 2025. V študentskom domove Dolnozemská plánujú začať rekonštrukčné práce v septembri 2024 a ukončiť ich v júni 2026. Ďalší študentský domov Vlčie hrdlo 74 začnú rekonštruovať v septembri tohto roka.

Plánované ukončenie je v auguste 2025.

Prečítaj si aj tieto články:

15. augusta 2024 o 11:32 Čas čítania 1:04 V okolí internátov v Mlynskej doline sa pohybuje nebezpečný muž. V noci sa pokúsil odtiahnuť ženu smerom ku kríkom V okolí internátov v Mlynskej doline sa pohybuje nebezpečný muž. V noci sa pokúsil odtiahnuť ženu smerom ku kríkom
14. augusta 2024 o 15:30 Čas čítania 0:35 Bratislavské internáty naplnili svoju kapacitu. Tisíckam študentov sa neušlo lôžko Bratislavské internáty naplnili svoju kapacitu. Tisíckam študentov sa neušlo lôžko
9. júla 2024 o 12:40 Čas čítania 0:57 Rekonštrukcia bratislavských internátov pripraví o ubytovanie veľa študentov. Dve školy prichádzajú s inovatívnym riešením Rekonštrukcia bratislavských internátov pripraví o ubytovanie veľa študentov. Dve školy prichádzajú s inovatívnym riešením
internát bratislava šturak
Zdroj: Univerzita Komenského v Bratislave/Facebook Internát Mlyny
Domov
Zdieľať
Diskusia