Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. augusta 2024 o 15:30
Čas čítania 0:35

Bratislavské internáty naplnili svoju kapacitu. Tisíckam študentov sa neušlo lôžko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najväčšie bratislavské univerzity nedokážu vyhovieť všetkým žiadateľom o ubytovanie.

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave, Slovenská technická univerzita (STU) ani Ekonomická univerzita v Bratislave (EUBA) nevyhovejú všetkým žiadateľom o ubytovanie na internátoch v akademickom roku 2024/2025.

Na UK je aktuálne pod čiarou približne 1000 študentov, pričom kapacita internátov univerzity je 6 884 miest. „Títo študenti budú mať následne ešte možnosť podať si dodatočnú žiadosť o internát, kde im už však ubytovanie nie je garantované,“ doplnil vedúci oddelenia vonkajších vzťahov UK Anton Repka.

STU zaznamenala výrazný nárast záujmu o ubytovanie, ktorý prekračuje dostupné kapacity. „Na základe aktuálneho stavu nebude môcť približne 900 študentov, ktorí si podali žiadosť, získať ubytovanie priamo na internátoch univerzity,“ priblížil hovorca STU Juraj Rybanský s tým, že aktuálne ubytovacie možnosti sú limitované na 4 563 miest.

Na internátoch bratislavskej Ekonomickej univerzity podľa riaditeľa Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou EUBA Miroslava Horňáka nebude možné ubytovať 940 študentov. Poznamenal, že dôvodom je rekonštrukcia študentských domovov.

internát
Zdroj: TASR /Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia