Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. augusta 2024 o 11:32
Čas čítania 1:04

V okolí internátov v Mlynskej doline sa pohybuje nebezpečný muž. V noci sa pokúsil odtiahnuť ženu smerom ku kríkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Incident sa stal v pondelok 12. augusta.

  • Mladá žena z Bratislavy v študentskej skupine na Facebooku upozornila na muža, ktorý sa ju v pondelok 12. augusta okolo 22.00 hod. v okolí internátov v Mlynskej doline snažil zatiahnuť do kríkov.
  • Páchateľa zrejme vystrašila prítomnosť kamarátky. Následne z miesta utiekol.

Prečo je to dôležité: Verejné zdieľanie informácií o podobných incidentoch môže pomôcť pri identifikácii páchateľa a zabrániť ďalším útokom. Je dôležité, aby takéto správanie obete hlásili priamo na polícii, ktorá môže následne prijať potrebné opatrenia.

Citát: „Baby dávajte si veľký pozor, hlavne v noci. 12.8. okolo 22.00 hod som sa vracala aj s kamarátkou na átriaky. Vystúpili sme na zastávke Rudolfa Mocka, kde sme následne išli smerom ku turniketom. Po ceste okolo bloku A, kde nie je žiadne osvetlenie, som si svietila mobilom. Oproti išiel pravdepodobne muž s kapucňou na hlave. Podotýkam, že v tej dobe mohlo byť von 30 stupňov,“ píše žena v príspevku. 

Širší kontext: Muž mladú ženu „schmatol“ za ruku a snažil sa ju potiahnuť smerom ku kríkom. Žena v momente skríkla a útočník po tom, ako zbadal jej kamarátku, utiekol preč. Napadnutej žene ani jej kamarátke sa nič nestalo. Incident oznámili SBS službe, ktorá im odporučila napísať mail vedeniu internátov.

„Univerzita Komenského berie takéto podnety vážne. Študentku som požiadal, aby správe internátov poskytla dostatočne detailné informácie, ktoré umožnia zistiť, či existuje kamerový záznam z danej udalosti. Ak sa záznam podarí nájsť, zvážime ďalší postup. Akékoľvek ďalšie aktivity budeme samozrejme koordinovať s orgánmi činnými v trestnom konaní,“ napísal nám Prorektor pre vonkajšie vzťahy Radomír Masaryk.
K incidentu sme oslovili políciu. Článok budeme v prípade odpovede aktualizovať.

Prečítaj si aj tieto články:

14. augusta 2024 o 15:30 Čas čítania 0:35 Bratislavské internáty naplnili svoju kapacitu. Tisíckam študentov sa neušlo lôžko Bratislavské internáty naplnili svoju kapacitu. Tisíckam študentov sa neušlo lôžko
9. júla 2024 o 12:40 Čas čítania 0:57 Rekonštrukcia bratislavských internátov pripraví o ubytovanie veľa študentov. Dve školy prichádzajú s inovatívnym riešením Rekonštrukcia bratislavských internátov pripraví o ubytovanie veľa študentov. Dve školy prichádzajú s inovatívnym riešením
29. mája 2024 o 18:17 Čas čítania 1:07 Študent na Mlynoch dostal vyprážaný syr „bez syra“. Vysokoškoláci sa sťažujú na známu jedáleň, vraj výrazne klesla kvalita jedla Študent na Mlynoch dostal vyprážaný syr „bez syra“. Vysokoškoláci sa sťažujú na známu jedáleň, vraj výrazne klesla kvalita jedla
internát mlyny
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia