Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. augusta 2024 o 12:12
Čas čítania 0:35

Výstrahy pred vysokými teplotami platia na takmer celom Slovensku. Horúčavy niekde dosiahnu až 35 stupňov Celzia (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na väčšine Slovenska platia v nedeľu výstrahy pred vysokými teplotami.

Vysoké teploty dnes potrápia celú krajinu. Najmä na južnom Slovensku môžu vystúpiť až na 35 stupňov Celzia. Výstrahy platia od 13.00 do 18.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Druhostupňová výstraha pred vysokými teplotami platí v celom Nitrianskom a väčšine Banskobystrického kraja, rovnako v okresoch Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Senec, Dunajská Streda, Galanta a Hlohovec.

Vo zvyšku Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja platí výstraha prvého stupňa. Tiež vo väčšine okresov Košického kraja a niektorých okresoch Žilinského, Prešovského a Banskobystrického kraja. Tu môže teplota dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

Dodržiavaj pitný režim

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR počas horúčav apeluje na dôležitosť dodržiavania pravidelného pitného režimu. Piť treba v menších dávkach, častejšie a ešte pred pocitom smädu. Netreba podceňovať ani riziko úpalu a prehriatia. Ľudia by sa mali vhodne obliekať, používať krémy s vysokým ochranným faktorom proti UV žiareniu a nosiť pokrývky hlavy v exteriéri.

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia