Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. augusta 2024 o 6:35
Čas čítania 0:34

Konflikt sa vyostruje: Izrael začal operáciu na severe Predjordánska, Palestínčania hlásia obete

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Palestínske ministerstvo zdravotníctva hlási dvoch mŕtvych v meste Dženín.

Izraelské obranné sily spustili operáciu v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu, uviedol v stredu hovorca armády. Palestínske ministerstvo zdravotníctva hlási dvoch mŕtvych v meste Dženín.


„Bezpečnostné sily spustili operáciu s cieľom prekaziť terorizmus v Dženíne a Túlkarime,“ uviedol hovorca IDF Avichay Adraee v spoločnom vyhlásení so spravodajskou službou Šin bet. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že izraelské sily v Dženíne zabili dvoch mužov vo veku 25 a 39 rokov. Mestá Dženín a Túlkarim sa nachádzajú v severnej častí Západného brehu Jordánu.


Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko Túlkarimu zahynulo v pondelok päť Palestínčanov.


Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vlani 7. októbra, pripomína AFP. Izraelské jednotky a osadníci podľa údajov AFP odvtedy zabili na Západnom brehu Jordánu viac než 640 Palestínčanov. O život prišlo aj najmenej 19 Izraelčanov, uvádzajú izraelské úrady.

Domov
Zdieľať
Diskusia