Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. septembra 2024 o 10:24
Čas čítania 0:56

AKTUÁLNE: Richard Sulík sa vzdáva poslaneckého mandátu. Prazradil svoje plány

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Richarda Sulíka v parlamente nahradí Karol Galek.

Zakladateľ opozičnej SaS a jej bývalý šéf Richard Sulík sa vzdáva mandátu poslanca Národnej rady SR. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii predseda SaS Branislav Gröhling. Sulík zostáva členom strany a čestným predsedom SaS. Na miesto Sulíka príde do parlamentu Karol Galek, ktorý bol v minulosti štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva.

Sulík svoj odchod z NR SR odôvodnil tým, že potrebuje po 15 rokoch získať od politiky odstup. „Myslel som si, že na to postačia parlamentné prázdniny, ale nie je to tak,“ povedal s tým, že sa nechce „zašívať“ v parlamente. „Považujem tento krok za najlepší možný,“ skonštatoval.

Sulík však nevylúčil kandidatúru vo voľbách 2027. „Ak budem kandidovať do Národnej rady, tak s ambíciou pokračovať v práci na Ministerstve hospodárstva. Myslím si, že tam som bol najväčším prínosom pre našu krásnu krajinu,“ povedal. 

Gröhling bude naďalej so Sulíkom konzultovať ekonomické riešenia

 Gröhling sa Sulíkovi poďakoval za jeho prácu. Zdôraznil, že pod jeho vedením sa SaS za 15 rokov existencie päťkrát dostala do parlamentu, ocenil aj jeho prácu na ministerstve hospodárstva. „Tak ako aj doteraz, aj do budúcna budeme spoločne konzultovať jednotlivé ekonomické riešenia, otázky podpory podnikania a rozvoja hospodárstva,“ povedal o spolupráci so Sulíkom.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Sulík takisto skonštatoval, že keď na jar odovzdával predsedníctvo v strane, nevedel si predstaviť, ako bude fungovať. Obavy sa podľa jeho slov rozplynuli. Ocenil Gröhlinga na predsedníckej stoličke. „Strana je v dobrých rukách,“ skonštatoval s tým, že do žiadnej inej strany neplánuje vstúpiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia