Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. septembra 2024 o 10:47
Čas čítania 0:44

Zuzana Čaputová prezradila, aké budú jej ďalšie kariérne kroky. Dostala ponuku prednášať na prestížnej americkej univerzite

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V rozhovore sa bývalá prezidentka vyjadrila aj k aktuálnej situácii na Slovensku.

  • Exprezidentka Zuzana Čaputová oznámila, že najbližšie mesiace strávi prednášaním na prestížnej americkej Stanford University. Bude tam pôsobiť jeden semester, uviedla v rozhovore pre denník Sme.
  • Jej akademický pobyt bude zameraný na diskusie o posilňovaní demokracie a obrane proti útokom na demokratické štátne zriadenie.

Prečo je to dôležité: Zuzana Čaputová je aj po skončení prezidentského mandátu verejne známou osobou s veľkým vplyvom. Jej kariérne kroky preto pochopiteľne zaujímajú nemalú časť slovenskej verejnosti.


Citát:
„Prijala som ponuku ako hosťujúca členka Inštitútu pre medzinárodné štúdiá Stanfordovej univerzity. Tento program ponúka univerzita každý rok vybraným lídrom a líderkám zo sveta. Mala by som tam stráviť najbližší semester. Veľmi si vážim túto príležitosť, keďže ide o jednu z top univerzít na svete,“ uviedla Čaputová.

Širší kontext: V rozhovore pre SME sa vyjadrila aj k aktuálnej situácii na Slovensku. Uviedla, že ju znepokojuje polarizácia spoločnosti a privatizácia vlastenectva. Napriek tomu chce ostať aktívnou a byť pre Slovensko užitočná.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Podľa nej majú občania „nielen právo, ale dokonca povinnosť“ ozývať sa, ak majú pocit, že demokracia je ohrozená. Zároveň je pre ňu dôležité, aby tieto prejavy prebiehali kultivovane a bez prítomnosti agresivity či podnecovania nenávisti.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia