Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
16. septembra 2024 o 8:40
Čas čítania 1:01

Čo čakať v pondelok v Bratislave: Rozsah škôd je podľa Valla rozsiahly. Viacero opráv potrvá až niekoľko dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pracovníci mesta robia všetko preto, aby sa situácia čo najskôr vrátila do normálu.

V Bratislave sú v dôsledku nepriaznivého počasia rozsiahle škody. Uviedol to primátor hlavného mesta Matúš Vallo. V pondelok treba podľa neho rátať s dopravnými obmedzeniami a pohyb po hlavnom meste minimalizovať na nevyhnutné minimum.

„Pracovníci komunálneho podniku, dopravného podniku, mestských častí a záchranných zložiek robia všetko preto, aby postupne odstraňovali z ulíc vyvrátené a polámané stromy, poškodené trakčné vedenia a ďalšie dôsledky extrémneho počasia.

Rozsah škôd po meste je ale skutočne rozsiahly a všetky následky určite nebude možné odstrániť do začiatku pracovného týždňa. Navyše, mnohé stromy už majú podmočenú koreňovú sústavu a môžu spadnúť aj pri slabšom vetre," priblížil. 

15. septembra 2024 o 18:02 Čas čítania 0:23 Slováci prispievajú na zbierku pre ľudí, ktorých zasiahli silné povodne. Peniaze sú určené na núdzové balíčky či teplé oblečenie Slováci prispievajú na zbierku pre ľudí, ktorých zasiahli silné povodne. Peniaze sú určené na núdzové balíčky či teplé oblečenie
15. septembra 2024 o 17:20 Čas čítania 0:17 Štát upozorňuje na kontamináciu vody: Ministerstvo vnútra vydalo niekoľko dôležitých odporúčaní Štát upozorňuje na kontamináciu vody: Ministerstvo vnútra vydalo niekoľko dôležitých odporúčaní
15. septembra 2024 o 15:31 Čas čítania 0:58 VIDEO: V Poľsku sa pretrhla priehrada a zaplavila celé mesto. Mnohí ľudia zostali uväznení v domoch VIDEO: V Poľsku sa pretrhla priehrada a zaplavila celé mesto. Mnohí ľudia zostali uväznení v domoch

Dopravné obmedzenia

V pondelok treba v Bratislave tiež počítať s dopravnými obmedzeniami aj zmenami v mestskej hromadnej doprave. Premávka viacerých električiek je podľa primátora čiastočne obnovená. Ľuďom odporučil sledovať Dopravný podnik Bratislava.

„Náročná zostáva najmä situácia pri Trnavskom mýte, kde viaceré vyvrátené veľké stromy a silný vietor stále komplikujú opravu. Rovnako sa sústredíme aj na sanáciu trakčného vedenia trolejbusov. Oprava trakčného vedenia a sprejazdnenie Miletičovej ulice od Prievozskej bude pravdepodobne trvať viacero dní,“ doplnil.


Neprejazdná je podľa jeho slov naďalej Devínska cesta. Deklaroval, že robia všetko preto, aby na nej čo najskôr obnovili premávku aspoň v čiastočnom režime. „Poškodenie svahu je ale naozaj rozsiahle a sprejazdnenie cesty bude trvať niekoľko dní,“ podotkol.

Situácia je kritická najmä v Devíne a Devínskej Novej Vsi. Desiatky obyvateľov tam pre vyliatie potoku Mláka evakuovali. Počasie zanechalo škody aj v Mestských lesoch v Bratislave. „Popadali stovky stromov, sú strhnuté a poškodené viaceré lávky, zaliata Partizánska lúka,“ opísal Vallo.

Domov
Zdieľať
Diskusia