Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
25. septembra 2024 o 14:48
Čas čítania 0:42

Pre všetky autá na Slovensku budú čoskoro platiť nové pravidlá. Od októbra nemôžeš jazdiť bez dôležitého označenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové pravidlá majú zvýšiť bezpečnosť.

  • Od októbra 2024 budú musieť zimné pneumatiky na slovenských cestách niesť špeciálne označenie snehovej vločky (3PMSF). Staré označenie M+S už nebude platné. 
  • Zimné pneumatiky sú na Slovensku povinné v období od 15. novembra do 31. marca, keď je na vozovke sneh alebo ľad.
  • Vodiči, ktorí si nezaobstarajú nové pneumatiky s predpísaným označením, môžu čeliť pokute od 40 eur a zákazu ďalšej jazdy. O správe sme ťa informovali už v minulosti. 

Citát: „Zimné pneumatiky spoznáte podľa špeciálneho označenia na bočnici. Doteraz ako označenie zimných pneumatík postačovalo známe označenie M+S. Symbol snehovej vločky (3PMSF) je povinný pre zimné alebo celoročné pneumatiky vyrobené od 1. januára 2018,“ uvádza spoločnosť Continental.  

Prečo je to dôležité: Nové pravidlá pre označovanie zimných pneumatík majú zvýšiť bezpečnosť na cestách, najmä počas zimných mesiacov.

Širší kontext: Prechodné obdobie, počas ktorého ešte platilo staré označenie M+S, končí 30. septembra 2024. Od tohto dátumu musia byť zimné pneumatiky označené symbolom troch štítov so snehovou vločkou (3PMSF), ktorý zaručuje ich lepšie vlastnosti v zimných podmienkach. Európska únia prijala toto rozhodnutie, aby zabránila nesprávnemu používaniu pneumatík určených skôr do terénu.

Anketa:
Spĺňaš nové kritériá pneumatík? 
Áno.
Ešte nie.
Nemám auto.
Áno.
49 %
250 Hlasov
Ešte nie.
39 %
203 Hlasov
Nemám auto.
12 %
61 Hlasov
Nová značka.
Nová značka. Zdroj: Continental
Domov
Zdieľať
Diskusia