Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 18. októbra 2024 o 8:47
Čas čítania 0:47

Fico sa stretol so Zelenským: Povedal som mu veľa vecí, odkázal ukrajinský prezident

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zelenskyj Ficovi povedal, že Slovensko by malo pomáhať Ukrajine.

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok na tlačovej konferencii vyhlásil, že slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi povedal na stretnutí v Bruseli veľa vecí. 
    Išlo vôbec o prvé stretnutie Fica a Zelenského. 
  • Slovenská republika by mala Ukrajine podľa Zelenského pomáhať, inak pocíti, čo všetko môže ruský prezident Vladimir Putin spôsobiť.
  • Podľa Zelenského Fico akoby necítil, čo všetko Putin dokáže spôsobiť. Zároveň vyzval Slovensko na podporu Ukrajiny.
  • Zelenskyj na tlačovej konferencii pripomenul, že Putin má rád krajiny, ktoré môžu zastupovať jeho záujmy.
  • Vo svojom vystúpení NATO za podporu Ukrajine a odkázal, že aj Ukrajina sa jedného dňa stane členom Severoatlantickej aliancie.

Citát: „Musíme pestovať vzťahy medzi našimi krajinami, to je dôležité. Jeho krajina nie je vo vojne, vďakabohu. Želám jeho ľuďom mier, a nie to, čo Putin naozaj dokáže priniesť,“ vyhlásil Zelenskyj.

Širší kontext: Zelenskyj hovoril aj o tom, ako Rusi reagovali po vstupe ukrajinského vojska do ruskej Kurskej oblasti. Ukrajinský prezident informoval, že miestni ľudia si o nich mysleli, že sú Američania alebo vojaci NATO. Boli vraj veľmi prekvapení, že ukrajinskí vojaci ich oslovili po rusky. Putin podľa Zelenského vybudoval spoločnosť, kde ľudia žijú v dezinformáciách, a teraz ženie mladých ľudí na smrť.

Prečítaj si aj tieto články: 

17. októbra 2024 o 16:10 Čas čítania 0:46 Putinovi nemusí vyjsť jeho plán víťazstva vo vojne na Ukrajine. Odborníci vysvetľujú dôvody Putinovi nemusí vyjsť jeho plán víťazstva vo vojne na Ukrajine. Odborníci vysvetľujú dôvody
16. októbra 2024 o 19:40 Čas čítania 0:48 Kremeľ reaguje na Zelenského „víťazný plán“: Ukrajina musí vytriezvieť, má nezmyselnú politiku Kremeľ reaguje na Zelenského „víťazný plán“: Ukrajina musí vytriezvieť, má nezmyselnú politiku
16. októbra 2024 o 12:02 Čas čítania 1:03 AKTUÁLNE: Prezident Zelenskyj predstavil svoj „víťazný plán“. Koniec vojny chce dosiahnuť v budúcom roku AKTUÁLNE: Prezident Zelenskyj predstavil svoj „víťazný plán“. Koniec vojny chce dosiahnuť v budúcom roku
Domov
Zdieľať
Diskusia