Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová SITA
dnes 19. októbra 2024 o 14:51
Čas čítania 0:56

Huliaka budú odvolávať za výroky voči Plavákovej. Hrubé výroky prekážajú časti verejnosti, ale aj mnohým poslancom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Politológ Tomáš Koziak podotkol, že ak sa voči takémuto správaniu politici nevymedzia, tak majú „zapísané v politickom životopise“, že svojím mlčaním súhlasili.

  • Poslanec Rudolf Huliak bude za svoje výroky na adresu poslankyne Progresívneho Slovenska Lucie Plavákovej čeliť pokusu o odvolanie z postu predsedu výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
  • Návrh predložili na najbližšiu schôdzu parlamentu so začiatkom v utorok 22. októbra Martin Dubéci, Zuzana Mesterová, Lucia Plaváková a Tamara Stohlová z Progresívneho Slovenska. Huliak nazval Plavákovú „sukou“.

  • Politológ Tomáš Koziak je presvedčený, že hrubé výroky Rudolfa Huliaka určite prekážajú časti verejnosti, ako aj časti poslancov koalície.

Citát:„Viem si predstaviť, že minimálne časť politikov Hlasu sa necíti komfortne vo vládnej koalícii, kde niekto hrubým spôsobom uráža ženy. Toto nie je o politickom postoji, ale o osobnom postoji a nastavení hraníc, čo je človek ochotný v tom politickom súboji ešte akceptovať,“ povedal Koziak, ktorý podotkol, že ak sa voči takémuto správaniu politici nevymedzia, tak majú „zapísané v politickom životopise“, že svojím mlčaním súhlasili.


Širší kontext: Poslanec Huliak 25. septembra na tlačovej besede venovanej tomu, že Andrej Danko (SNS) ako podpredseda parlamentu vykázal poslankyňu Plavákovú z rokovacej sály pre nálepky na notebooku, povedal, že „táto žena si nezaslúži nič iné, len pomenovanie suka“.

Ospravedlnenie mu nepomohlo. Plaváková chystá civilnú žalobu na Huliaka, obráti sa aj na ústavný súd.


Tiež povedal, že Plavákovú nepovažuje za ženu. V ten istý deň novinárom odpovedal na otázku, či sa poslankyni Lucii Plavákovej za svoje vyjadrenie ospravedlní, slovami „plánujem sa ospravedlniť sukám“.

Prečítaj si aj tieto články:

6. októbra 2024 o 14:43 Čas čítania 0:35 Rudolf Huliak navrhuje odstreliť 30 medveďov. Objasnil svoj plán medvedej problematiky Rudolf Huliak navrhuje odstreliť 30 medveďov. Objasnil svoj plán medvedej problematiky
7. októbra 2024 o 15:15 Čas čítania 1:01 Huliakova Národná koalícia chce vystúpiť z EÚ aj NATO, čo je proti programu vlády, upozorňuje Holečková. Kritizuje aj Hlas Huliakova Národná koalícia chce vystúpiť z EÚ aj NATO, čo je proti programu vlády, upozorňuje Holečková. Kritizuje aj Hlas
7. októbra 2024 o 12:10 Čas čítania 0:50 Danko sa ostro pustil do Pellegriniho. Hovorí, že nie je prezidentom koalície, ale strany Hlas-SD Danko sa ostro pustil do Pellegriniho. Hovorí, že nie je prezidentom koalície, ale strany Hlas-SD
 Rudolf Huliak.
Rudolf Huliak. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia