Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 24. októbra 2024 o 8:11
Čas čítania 0:46

Teroristický útok v Turecku si vyžiadal 5 obetí. Erdogan začal bombardovať pozície kurdských milícií

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Turecké sily po teroristickom útoku bombardovali pozície kurdských milícií.

  • Päť obetí a 22 zranených si vyžiadal útok na sídlo spoločnosti Turkish Aerospace Industries na predmestí tureckej metropoly Ankara.
  • Turecký minister vnútra Ali Yerlikaya informoval, že traja zranení sú vo vážnom stave. Podľa jeho slov išlo o teroristický útok. Dodal, že dvaja teroristi boli neutralizovaní.
  • Turecké ministerstvo obrany v stredu uviedlo, že turecké sily zasiahli lokality v Iraku a Sýrii spojené s militantnou skupinou Strana kurdských pracujúcich (PKK).

Citát:„Bola vykonaná letecká operácia proti teroristickým cieľom na severe Iraku a Sýrie. Celkovo bolo úspešne zničených 32 cieľov patriacich teroristom,“ uviedlo turecké ministerstvo obrany vo vyhlásení.

Širší kontext: Turecké médiá informovali, že pred vstupom do areálu firmy bolo najprv počuť výbuch a neskôr sa ozvala streľba. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak tureckí vládni predstavitelia obvinili PKK.


PKK je kurdská militantná organizácia, ktorá od roku 1984 vedie proti Ankare ozbrojené povstanie, ktoré si vyžiadalo viac ako 40-tisíc obetí. Okrem Turecka PKK za teroristickú organizáciu považujú aj Spojené štáty a EÚ.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Mark Rutte útok odsúdil a uviedol, že Aliancia stojí pri Turecku. Dodal, že telefonoval s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a situáciu pozorne sleduje. Útok odsúdila aj delegácia EÚ v Turecku.

turecko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia