Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. apríla 2023, 17:10
Čas čítania 0:43

Slováci môžu lacno nakúpiť štátny majetok. Úrady ponúkajú trojizbový byt v Trenčíne za 52 000 €, ale aj viaceré rozľahlé pozemky

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

V ponuke sú byty, pozemky, ale aj vozidlá.

Slovensko priebežne rozpredáva svoj nepotrebný majetok, pričom občas sa v registri ponúkaného majetku štátu objavia zaujímavé ponuky, ktoré by mohli zaujať širokú  verejnosť. 

Najnovšie sa v registri objavila ponuka, prostredníctvom ktorej Okresný úrad v Trenčíne predáva byt za 60 percent jeho trhovej hodnoty. Vyplýva to z ponuky, ktorú zverejnili na webovom portáli.

Trenčiansky okresný úrad predáva byt na Ulici generála Viesta len za 52 800 eur. Podľa dostupných informácií má plochu 62 štvorcových metrov a zakúpiť si ho môžeš prostredníctvom elektronickej aukcie na tomto odkaze.

V poznámke však Ministerstvo financií SR uvádza, že správca je povinný vylúčiť ponuky, pri ktorých:

  • záujemca je spriaznenou osobou s iným záujemcom,
  • jeho cenová ponuka nebola v lehote určenej správcom doručená alebo nebola vyjadrená pevnou sumou,
  • záujemca riadne nezložil zábezpeku 5 000 eur v stanovenej lehote.

Ponúkajú aj pozemky či nájom

Okrem zaujímavej ceny už spomenutého bytu na stránke štát ponúka aj viaceré pozemky a ich prenájom. Ten je možný aj v prípade iných nehnuteľností. Okrem toho v registri pravidelne zverejňujú ponuky rôznych nákladných vozidiel či vozíkov.

V prípade záujmu si môžeš prezrieť aktuálne dostupné vozidlá na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia