Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martina Havranová
7. mája 2023, 11:09
Čas čítania 0:50

Eduard Heger končí: vzdal sa funkcie dočasne povereného premiéra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dočasne poverený premiér Eduard Heger ponúkol prezidentke niekoľko alternatív riešenia vládnej krízy, ona ich však neprijala.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger počas dnešnej tlačovej konferencie na Úrade vlády Slovenskej republiky vyhlásil, že prezidentku Zuzanu Čaputovú požiadal o odobratie poverenia. V sobotu večer počas stretnutia prezidentke údajne ponúkol niekoľko alternatív riešenia vládnej krízy.

Prezidentke navrhol, aby neobsadené miesta ministrov doplnila svojimi nominantmi. Prípadne že sám nepovedie vládu a ministrami ostanú len ľudia zodpovední za rezorty, ktoré budú najohrozenejšie. Oba návrhy odmietla.

Eduard Heger sa dnes o 15.00 h stretne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Prijal pozvanie rovnako ako predseda Národnej rady Boris Kollár, ktorý sa s prezidentkou bude rozprávať  o hodinu skôr. Predmetom rozhovor je budúcnosť vlády.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: Úřad vlády SR

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb.

3. apríla 2024, 19:45 Čas čítania 0:09 KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti

Aktuálnej vládnej kríze predchádzal odchod ďalších dvoch ministrov. Dočasne poverený minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan oznámil odchod z funkcie vo štvrtok v súvislosti s kauzou miliónovej dotácie pre jeho rodinnú firmu. 


Deň nato, v piatok požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odobratie poverenia aj dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Podľa denníka SME môže byť dôvodom jeho odchodu Hegerovo mimoriadne vystúpenie v RTVS, ktoré v komentári na sociálnej sieti označil za „strašné babráctvo“. Z kabinetu už pred časom odišiel minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský aj minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia