Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. mája 2023 o 8:50
Čas čítania 0:40

Najväčší drogový kartel na Balkáne, ktorý vozil kokaín z Kolumbie, je minulosťou. Srbská polícia ho rozložila po veľkom záťahu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kokaín do Európy pašovali z Kolumbie, Brazílie, Ekvádoru, ale aj cez západnú Afriku.

Srbská polícia zatkla 13 osôb podozrivých z toho, že stáli na čele balkánskeho drogového kartelu pašujúceho tony kokaínu z Južnej Ameriky do Európy. Operácia, ktorú podnikla srbská polícia v spolupráci s Europolom a Eurojustom, viedla k rozloženiu najväčšej balkánskej zločineckej organizácie obchodujúcej s drogami. 


Ministerstvo vnútra informovalo, že zatknutí sú členmi organizovanej kriminálnej skupiny zloženej z niekoľkých nezávislých buniek, ktoré zaisťovali dodávky kokaínu po celom Balkáne. Spomedzi 13 zadržaných sú dvaja považovaní za organizátorov celej skupiny, zatiaľ čo zvyšných 11 viedlo jednotlivé bunky.

Vozili kokaín z Južnej Ameriky

„Predpokladá sa, že kartel je za niekoľkotonovými dodávkami kokaínu, ktoré prichádzali do Európy z Kolumbie, Brazílie, Ekvádora, ale aj cez západnú Afriku,“ uviedol Ninoslav Cmolič zo srbskej kriminálnej polície.


Počas operácie boli vykonané razie na vyše 20 miestach, kde sa našli veľké sumy peňazí i zbrane. S týmto balkánskym kartelom sa spája aj nález najmenej siedmich ton kokaínu z roku 2020. Srbsko leží na tzv. balkánskej ceste, ktorú zločinecké skupiny využívajú na pašovanie drog, zbraní a ľudí do západnej Európy.

kokaín, drogy
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia