Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
6. júna 2023, 20:33
Čas čítania 0:47

Falošné profily svetových celebrít sa snažia od Sloveniek vylákať tisíce eur. Používajú primitívnu taktiku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podobné incidenty sa na Slovensku stali aj v minulosti. Išlo predovšetkým o falošné profily amerických vojakov a lekárov.

Sociálnymi sieťami na Slovensku sa šíri ďalší podvod. Využíva profily svetových celebrít, prostredníctvom ktorých žiada predovšetkým ženy o finančnú pomoc. Na opakujúce sa prípady upozornili Topky.sk. Princíp podvodu je jednoduchý: falošné profily posielajú súkromné správy a pokúšajú sa nadviazať vzťah. Po pár dňoch potrebujú okamžitú finančnú pomoc.

Falošné profily napodobňujú aj svetové mená vrátane Matta Damona, Bena Afflecka alebo Keanua Reevesa. Sľubujú ženám stretnutie, ktoré však nie je jednoduché zrealizovať pre ich nabitý program. Vybudujú si s nimi dôverný vzťah, no neskôr od nich začnú pýtať peniaze, ktoré im dôverčivé ženy často pošlú.

Aj napriek tomu, že páchatelia uisťujú ženy, že sa im peniaze vrátia, nikdy to nie je pravda. „Často sa stáva, že podozrivý zasiela svojej obeti zo zahraničia balík (požiada o úschovu zásielky s darčekom pre obeť alebo iba darček), ktorý obsahuje rôzne cenné veci. Následne obeť dostane email od prepravnej spoločnosti, že balík je zadržaný na colnici a je potrebné zaplatiť clo,“ informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová pre Topky.sk.

10. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 5:09 Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR)

Podobné prípady sú známe aj z nedávnej minulosti. V januári 2023 poslala internetovému podvodníkovi 57-ročná Bratislavčanka finančné prostriedky v hodnote viac ako 250-tisíc eur. Ten sa na sociálnych sieťach vydával za vojaka zahraničných vojenských jednotiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia