Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023 o 11:59
Čas čítania 0:54

Uchádzači o prácu môžu na Slovensku získať až 35 eur. Stačí splniť tieto jednoduché podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci tak môžu pri cestovaní ušetriť časť vynaložených nákladov.

Slováci, ktorí sa uchádzajú o zamestnanie, majú nárok na príspevok v hodnote až 35 eur. Ten slúži ako „náhrada časti celkových výdavkov“ vynaložených na cestu na pohovor, informoval o tom portál Dobré noviny na základe správy rezortu práce.

Ministerstvo práce uvádza, že „ak sú cestovné výdavky vyššie ako štyri eurá, a to vo výške 70 % z preukázaných cestovných výdavkov, najviac v sume 35 eur v úhrne za všetky cesty uskutočnené v kalendárnom mesiaci“.

Cestovné výdavky sú pritom spojené s využitím hromadných dopravných prostriedkov z miesta trvalého či prechodného pobytu na miesto, kde sa koná výberové konanie, alebo do miesta skupinového sprostredkovania zamestnania, ktoré organizuje úrad práce.

Kde a ako môžem o príspevok požiadať?

V prípade, že z miesta tvojho trvalého alebo prechodného pobytu nepremávajú prostriedky hromadnej dopravy, využiť môžeš iné miesto s ich dostupnosťou.

„Náhrada časti cestovných výdavkov sa poskytuje na základe písomnej žiadosti uchádzača o zamestnanie, ku ktorej priloží potvrdenie o absolvovaní vstupného pohovoru alebo výberového konania alebo o účasti na skupinovom sprostredkovaní zamestnania,“ priblížil úrad.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Danú žiadosť musí uchádzač predložil najneskôr do desiatich pracovných dní po ukončení kalendárneho mesiaca, v ktorom mu vznikol nárok na náhrady časti cestovných výdavkov.

Ak máš na tento príspevok od štátu nárok, stiahnuť si ju môžeš na tomto odkaze. Nezabúdaj však na to, že nárok ti vznikne len v prípade, ak si sa o zamestnanie uchádzal u slovenského alebo EÚ zamestnávateľa.

Uchádzači o prácu na Slovensku majú nárok na príspevok od štátu v maximálnej výške 35 €.
Uchádzači o prácu na Slovensku majú nárok na príspevok od štátu v maximálnej výške 35 €. Zdroj: Unsplash/freestocks/Lukasz Radziejewski
Domov
Zdieľať
Diskusia