Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. augusta 2023, 13:30
Čas čítania 0:50

Dvaja Slováci predávali dávku pervitínu za 10 €. Policajti pri kontrole zistili, že v drogovom biznise nie sú žiadni nováčikovia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia mužov obvinila a teraz im hrozia vysoké tresty.

Trenčianska polícia vzniesla obvinenie voči 27-ročnému a 46-ročnému mužovi za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Polícia zistila, že 27-ročný páchateľ si pervitín kupoval pre vlastnú potrebu aj na ďalšiu distribúciu. Za rovnaký trestný čin bol právoplatne odsúdený už v auguste 2022. 

„Po predchádzajúcej dohode so 46-ročným obvineným spoločne zakúpili 8 kubíkov [mierka používaná drogovými dílermi, jeden kubík predstavuje dostatočné množstvo drogy na vyrobenie 10 dávok – pozn. red.] tejto drogy, ktorú si mali rozdeliť. K rozdeleniu drogy však nedošlo z dôvodu, že boli obaja zadržaní políciou,“ napísala polícia na Facebook. 

Vo vozidle našli drogy aj hotovosť

Policajti v osobnom automobile značky VW Golf našli sklenenú fajku, prázdne injekčné striekačky a 575 eur. Vo vozidle našli aj vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 20 dávok drogy.


„Počas vyšetrovania bolo zistené, že páchatelia po rozdelení, resp. nadávkovaní neoprávnene predávali pervitín drogovo závislým osobám z regiónov Považskej Bystrice, Púchova a Žiliny zvyčajne za sumu 10 € za jednu dávku,“ informujú

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Keďže bol 27-ročný páchateľ v minulosti dvakrát trestaný, hrozí mu trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Jeho staršiemu spolupracovníkovi, ktorý bol taktiež dvakrát odsúdený, hrozí trest 3 až 10 rokov vo väzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia