Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. augusta 2023, 15:45
Čas čítania 1:22

Vyšetrovateľ NAKA žiada väzbu pre Tibora Gašpara

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia sa takisto ohradzuje proti tvrdeniam, že by vyšetrovateľ cez víkend nepracoval.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v sobotu navrhol väzbu pre bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a exvyšetrovateľa NAKA Romana Stahla, uvádza polícia na Facebooku. Tých polícia obvinila pri policajnej akcii s krycím názvom Ezechiel 7 z korupcie.

Okrem nich je obvinený aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Voči policajnému exprezidentovi spolu s Norbertom Bödörom vzniesli obvinenie z troch skutkov kvalifikovaných ako prečin podplácania. Voči tretiemu obvinenému Romanovi Stahlovi vzniesli obvinenie zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a troch skutkov kvalifikovaných ako zločin prijímania úplatku.


Korupčné skutky sa týkajú podplácania verejného činiteľa v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí vedených na NAKA v súvislosti so spoločnosťami Doprastav, Váhostav a Technopol.

12. augusta 2023, 14:22 Čas čítania 0:48 Maďarský minister sa zastal Tibora Gašpara. Konšpiruje o vzbure „liberálneho mainstreamu“ Maďarský minister sa zastal Tibora Gašpara. Konšpiruje o vzbure „liberálneho mainstreamu“

Polícia Slovenskej republiky sa prostredníctvom sociálnej siete ďalej ohradzuje proti klamlivým tvrdeniam advokáta Mareka Paru o tom, že by vyšetrovateľ NAKA cez víkend nepracoval.

„Okrem toho (podnetu na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby – pozn. red.) obhajca obvineného, ktorý ‚údajnú nečinnosť‘ vyšetrovateľa v médiách prezentoval, dnes približne o 10.00 hod. tohto vyšetrovateľa telefonicky zastihol na služobnej klapke, teda v priestoroch NAKA v jeho kancelárii,“ objasnila polícia.

Premiér Ódor stojí za vyšetrovateľmi

Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) vrátane polície konajú a musia konať nezávisle bez ohľadu na to, či sa v tejto krajine konajú alebo nekonajú voľby či predvolebná kampaň. Vyhlásil to premiér Ľudovít Ódor v súvislosti s prípadom zadržania exšéfa polície Tibora Gašpara, ktorý kandiduje v septembrových parlamentných voľbách za Smer-SD.

„Polícia a prokuratúra svoje kroky verejnosti dôveryhodne vysvetlia, hneď ako to bude možné. Predseda vlády nie je nijakým spôsobom informovaný o živých prípadoch nad rámec zákona, ani do nich nijakým spôsobom nezasahuje,“ uviedol premiér v stanovisku, ktoré TASR zaslal jeho hovorca Peter Majer.


Ódor zdôraznil, že vláda odborníkov nedelí svet na Slovensku na koalíciu či opozíciu. „Venujeme sa primárne riešeniam problémov, ktoré ohrozujú úspech ľudí u nás a krajinu ako takú. Tých problémov tu nie je málo,“ vyhlásil.


Šéf Smeru-SD Robert Fico v sobotu zopakoval tvrdenia, že premiér i prezidentka Zuzana Čaputová vedeli vopred o zadržaní policajného exšéfa a dali naň súhlas. Obaja to odmietajú. Fico ich vyzval, aby zastavili „cirkus“ okolo zadržania.

Domov
Zdieľať
Diskusia