Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
11. augusta 2023, 17:04
Čas čítania 0:36

Nové detaily o dnešnom zadržaní Tibora Gašpara. Vyšetrovateľ nemal žiadne pochybnosti, obvinil ho bezodkladne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trestné stíhanie začali vyšetrovatelia ešte začiatkom júna 2023.

Policajného exprezidenta Tibora Gašpara obvinili bezodkladne po tom, ako vyšetrovateľ na základe dôkazov nemal pochybnosti. Vyplýva to zo stanoviska polície na sociálnej sieti. Potvrdila, že v prípade obvinili celkovo tri osoby.

„Uznesenie o vznesení obvinenia bolo vydané bezodkladne po tom, ako mal vyšetrovateľ na základe vykonaného dokazovania, zabezpečených dôkazov a ich vyhodnotenia bez dôvodných pochybností za to, že skutkov sa dopustili konkrétne osoby,“ uviedla polícia.

Priblížila, že k začatiu trestného stíhania vo veci vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry došlo v júni 2023 na základe relevantných podkladov a informácií zabezpečených v čase operatívneho preverovania skutkov.

„V priebehu samotného trestného konania bolo zistené, že na Úrade inšpekčnej služby je vedené iné trestné konanie, kde zo zadokumentovaných skutočností bolo zistené, že obe trestné veci spolu súvisia,“ ozrejmila polícia s tým, že došlo k spojeniu oboch trestných vecí na spoločné konanie.

O zadržaní bývalého policajného šéfa Tibora Gašpara a expolicajta Romana Stahla sa môžeš viac dočítať v našom predošlom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia