Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Lukáš Čelka TASR
26. augusta 2023, 20:19
Čas čítania 0:42

FOTO A VIDEO: Košice oslavovali hrdosť, pozri sa, ako to vyzeralo na druhom najväčšom pochode PRIDE

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pride Košice priniesol oslavu hrdosti a inakosti v podobe deväťdňového festivalu s bohatým sprievodným programom.

V sobotu sa v Košiciach uskutočnil druhý najväčší festival za práva lesieb, gayov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI+) ľudí na Slovensku. 

Koordinátorka Pride Košice Veronika Moňoková povedala, že 11. ročník podujatia reaguje na teroristický útok v bratislavskom bare Tepláreň, na nenávisť, vylučovanie LGBTI+ ľudí zo spoločnosti a na nedostatok práv, ktorým komunita na Slovensku čelí.

Zdroj videa: Instagram/@pride.kosice

Pride Košice priniesol oslavu hrdosti a inakosti v podobe deväťdňového festivalu s bohatým sprievodným programom.

„Slovensko dlhoročne stagnuje v prijímaní zákonov, ktoré by LGBTI+ ľuďom poskytli rovnaké práva a ochranu pred zákonom. V uplynulých rokoch sa navyše zhoršuje ochota väčšinovej spoločnosti akceptovať LGBTI+ ľudí ako rovnocennú súčasť spoločnosti. Zodpovednosť za to nesú predovšetkým pasívni verejní činitelia a politici, ktorí na nenávisti voči LGBTI+ komunite vytĺkajú lacné politické body,“ povedal riaditeľ Pride Košice Robert Furiel.

Podujatie preto tento rok nieslo slogan Naše životy sa počítajú, ktorým apelovalo na spoločnosť i kompetentných v štáte, aby si uvedomili a prijali, že LGBTI+ ľudia tu vždy boli, sú aj budú a majú právo na dôstojný život bez násilia a v rovnoprávnosti so zvyškom spoločnosti.

Pride Košice 2023.Pride Košice 2023.Pride Košice 2023.Pride Košice 2023.
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia