Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. septembra 2023 o 16:50
Čas čítania 0:49

Muž z Gelnice na susedov prepísal dom a požičal im 100-tisíc eur. Zneužili ho podvodníci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž prišiel o celý svoj majetok a hrozilo, že sa stane bezdomovcom.

Muž z Gelnice svojim susedom napožičiaval dokopy až 100-tisíc eur a dokonca na nich prepísal dom. Prišiel tak o celý svoj majetok a hrozilo, že sa stane bezdomovcom. V prípade zasiahli ďalší susedia a podali trestné oznámenie, informujú noviny.sk.

„V deň, keď sme sa to dozvedeli, sme podali trestné oznámenie na obvodnom oddelení v Spišských Vlachoch. Obrovskou mierou sa o to pričinilo mesto. Na druhý deň sme boli na okresnom riaditeľstve kriminálky,“ povedal sused poškodeného muža s tým, že pána Jozefa chceli uchrániť pred stratou strechy nad hlavou. 

Zakročil súd

Závažným prípadom z Gelnice sa zaoberajú krajskí kriminalisti z Košíc. Podľa rozhodnutia súdu aj prokuratúry sa noví majitelia do domu nemôžu nasťahovať a ani s ním inak narábať. Poškodený Jozef tak nepríde o strechu nad hlavou. 

„Spišskonovoveský okresný súd nariadil neodkladné opatrenie a uložil žalovanému Igorovi B. povinnosť zdržať sa užívania a nakladania s nehnuteľnosťami. Až do právoplatného skončenia vo veci samej o určenie neplatnosti kúpnej zmluvy. Žalobca súdu hodnoverne preukázal, že k prevodu predmetných nehnuteľností medzi ním a žalovaným došlo za podozrivých okolností, ktoré nasvedčujú reálnu možnosť spáchania trestného činu,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Anna Pančurová.

Pre naivného muža ešte stále existuje nádej a možnosť, že súd uzná kúpnu zmluvu na dom za neplatnú.

Okresný súd, SNV
Zdroj: Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia