Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
20. januára 2024, 13:52
Čas čítania 1:32

Lipšic zverejnil detaily a fotky k vlastnej autonehode. Tvrdí, že vládni poslanci ju spochybňujú pre Dankovu zrážku so semaforom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Toto spochybňovanie podľa jeho slov pramení z nenávisti, zo strachu a z pomsty aktuálnej vládnej koalície.

Špeciálny prokurátor a bývalý politik Daniel Lipšic sa na sociálnej sieti vyjadril k detailom svojej autonehody z roku 2016, pri ktorej v Bratislave zrazil chodca, ktorý zraneniam podľahol. 

Podľa jeho slov to urobil preto, že v súvislosti s nehodou Andreja Danka začali koaliční poslanci spochybňovať aj vyšetrovanie tejto nehody. Tvrdí, že toto spochybňovanie pramení z nenávisti, zo strachu a z pomsty aktuálnej vládnej koalície.

Vyjadril sa k času nehody aj k fúkaniu

„Každý, kto vyšetroval (alebo obhajoval) trestnú vec, kde boli zaistené kamerové záznamy (okrem detektíva Orieška), vie, že len výnimočne ukazujú presný čas. V prípade mojej nehody boli zaistené dva kamerové záznamy – jeden zaznamenal moje vozidlo pred nehodou v čase 19.59 hod. a druhý v čase 20.14 hod. Je to tak práve preto, že takmer všetky kamerové záznamy obsahujú časový posun a nie sú presne nastavené na aktuálny čas,“ píše v príspevku. 

„Presnejší čas obsahuje analýza môjho mobilného telefónu, kde aj z kamerového záznamu vyplýva, že som bezprostredne po nehode telefonoval (na linku 112) pri tele poškodeného, ktorému som sa snažil poskytnúť prvú pomoc,“ píše Lipšic na Facebooku. Ďalej uvádza, že bezprostredne po nehode urobil opakovanú dychovú skúšku, ktorej výsledok bol negatívny. Podľa vlastných slov si zaplatil aj vykonanie krvných testov.

„Do konca života si budem vyčítať vlastnú nepozornosť, ktorá bola jednou z hlavných príčin tejto tragédie. Rovnako som už povedal, že v prípade záujmu médií im umožním nahliadnutie do znaleckých posudkov (znalcov pribratých vyšetrovateľom), ktoré potvrdzujú okolnosti nehody,“ uviedol. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Na záver dodal, že v čase jeho dopravnej nehody bol predsedom vlády Róbert Fico, ministrom vnútra Róbert Kaliňák a prezidentom Policajného zboru Tibor Gašpar. „Je preto ďaleko za hranicou absurdnosti tvrdiť, že moja dopravná nehoda nebola dostatočne vyšetrená,“ uzavrel. Krátko po tejto nehode 22. septembra 2016 sa Lipšic vzdal mandátu poslanca Národnej rady SR. 

K príspevku priložil aj fotky z uznesenia o vznesení obvinenia a zo znaleckých posudkov z cestnej dopravy a z kriminalistickej informatiky.

Zoroslav Kollár ho obvinil z viacerých zločinov

K Lipšicovej nehode sa pred nedávnom vyjadril aj odsúdený advokát a právoplatne odsúdený podnikateľ Zoroslav Kollár, ktorý ho obvinil, že pred tragickou nehodou bol na záhadnom stretnutí a nie na nákupe šanónov. Ďalej tvrdí, že za neho dychovú skúšku vykonal niekto iný. Vo svojich vyjadreniach kontroverzný podnikateľ zašiel aj do Lipšicovho súkromia. Lipšic na tieto obvinenia reagoval, vraj sa bude brániť žalobou.

Domov
Zdieľať
Diskusia