Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. februára 2024, 7:34
Čas čítania 0:43

Kauza Súmrak, v ktorej už raz obvinili Fica s Kaliňákom, pokračuje. Zverejnili detaily o stave vyšetrovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V kauze Súmrak sa od januára vedie trestné stíhanie.

V kauze Súmrak sa od 2. januára vedie trestné stíhanie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Upozornili na to Aktuality.sk.

Hovorkyňa priblížila, že vyšetrovateľ najskôr doplnil dokazovanie po vydaní uznesenia generálneho prokurátora SR v zmysle paragrafu 363 Trestného poriadku, ktorým zrušil uznesenie o vznesení obvinenia a začatí trestného stíhania pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

„Následne dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR preskúmal spisový materiál a dňa 18. 12. 2023 vydal vyšetrovateľovi pokyn na začatie trestného stíhania ‚vo veci‘,“ dodala Tökölyová. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny 2. januára 2024 „a ďalej vo veci postupuje a vykonáva úkony podľa záväzného pokynu prokurátora“.

Ako podotkla, v tomto štádiu konania sa k veci nie je možné bližšie vyjadriť, aby nedošlo k ohrozeniu vykonávaných úkonov trestného konania.

Obvinení boli Kaliňák aj Fico

Obvineniu v kauze Súmrak pôvodne čelil okrem iných aj súčasný premiér Robert Fico a súčasný minister obrany Robert Kaliňák. GP SR im obvinenia v novembri 2022 zrušila z dôvodu zistených porušení viacerých ustanovení Trestného poriadku a Trestného zákona.

súmrak, generálna prokuratúra, kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia