Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. februára 2024, 6:48
Čas čítania 0:46

Veľký výrobca domácich spotrebičov ohlásil prepúšťanie. Jeho práčky či chladničky kupujú aj Slováci

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

O prácu môže prísť takmer 3 000 ľudí.

Nemecký výrobca domácich spotrebičov Miele zvažuje zrušenie až 2 700 pracovných miest. Spoločnosť v utorok oznámila, že k úsporným opatreniam ju prinútili rastúce náklady a nízky dopyt. 

Krok je súčasťou plánu na vytvorenie „dodatočnej finančnej flexibility vo výške približne 500 miliónov eur“ do roku 2026, uviedla skupina vo vyhlásení.

Dve tretiny úspor chce dosiahnuť zlepšením predaja alebo redukciou materiálových nákladov, podstatné zníženie personálnych nákladov však takisto považuje za nevyhnutné. V celosvetovom meradle by mohlo byť zrušených alebo premiestnených až 2 700 pozícií, uviedla skupina, ktorá zamestnáva približne 23 000 ľudí.

Čelia poklesu tržieb

Po troch rokoch rastu dosiahnutého aj napriek pandémii nového koronavírusu čelila skupina v minulom roku podľa predbežných údajov poklesu tržieb o 9 %. „Neexistujú žiadne známky blížiaceho sa oživenia na trhu. To, čo v súčasnosti zažívame, nie je dočasný hospodársky pokles, ale skôr trvalá zmena,“ uviedla skupina.

Spoločnosť Miele sa stala ďalším nemeckým výrobcom, ktorý oznámil znižovanie počtu pracovných miest, keďže priemysel exportne zameranej krajiny zápasí s globálnym spomalením rastu a vysokou infláciou.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Chemický gigant Bayer v januári uviedol, že pristúpi k výraznému zníženiu počtu zamestnancov, zatiaľ čo výrobca automobilových komponentov Bosch v decembri oznámil plány na zníženie počtu pracovných miest o 1500.

Späť
Zdieľať
Diskusia