Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. februára 2024 o 11:38
Čas čítania 1:01

AKTUÁLNE: Inštruktor, ktorý postrelil kadetku Mišku, spoznal svoj trest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pedagóg dostal podmienečný trest.

Bývalý pedagóg Akadémie Policajného zboru Vladimir Šerpanev, ktorý v marci 2023 postrelil svoju študentku Michaelu, dostal trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu v trvaní štyroch rokov. V piatok o tom rozhodol Mestský súd Bratislava I. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa odvolal.

Vladimir Šerpanev má podľa rozsudku nahradiť škodu poškodenej vo výške 48 640 eur, ministerstvu v sume 5 662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. „Poškodenú odkázal so zvyškom svojho nároku na náhradu škody na civilný proces,“ doplnil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Súd takisto zakázal odsúdenému vykonávať funkciu alebo povolanie, pri ktorých dochádza k držbe zbrane a k manipulácii so strelnými zbraňami.

Prokurátor Peter Pilár vidí viaceré dôvody, pre ktoré by páchateľ mal dostať nepodmienečný trest. Poukázal napríklad na okolnosti skutku a to, čo mu predchádzalo, ľahkovážnosť pri výkone cvičenia a následky. Počas vyšetrovania sa podľa neho nepodarilo zistiť, ako sa dostal ostrý náboj do zásobníka.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Keď sa pozrieme na to, ako som dopadla ja a aká je výška trestu, nech si každý urobí názor sám, či je to spravodlivé,“ skonštatovala postrelená kadetka Michaela. Momentálne sa sústreďuje na rehabilitácie. Štúdium pravdepodobne nedokončí.

Neplánujú sa odvolať

Obhajca inštruktora Ľuboš Pejhovský považuje rozhodnutie súdu za spravodlivé. Advokát neplánuje podať odvolanie voči vine a trestu. „Chceme kontaktovať zástupcu poškodenej a Akadémiu PZ, či sa odvoláme alebo nie voči výroku o náhrade škody, aby sa poškodená mohla čo najskôr domôcť svojho nároku,“ uviedol Pejhovský.

Študentka prvého ročníka policajnej akadémie bola postrelená 1. marca 2023 počas streleckého krúžku. K udalosti došlo v Bratislave v priestoroch streleckého polygónu.

Domov
Zdieľať
Diskusia