Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
6. apríla 2024, 9:14
Čas čítania 1:30

AKTUÁLNE: Zrážku autobusu na východe Slovenska neprežili dvaja ľudia, hlásia aj vážne zranených

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nehodu hlásia v Spišskom Podhradí.

Počet zranených po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na minimálne osem ľudí. Evidujú aj dvoch mŕtvych.

 
„Záchranári na mieste ošetrili osem pacientov a dve ženy vo veku 17 a 18 rokov, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová. Hovorkyňa priblížila, že záchranári boli vyslaní k nehode, pri ktorej autobus údajne zrazil niekoľkých ľudí.


Záchranári do nemocníc v Levoči, Prešove, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a Košiciach transportovali viacerých mladých ľudí vo veku od 14 do 17 rokov s otvorenými ranami či polytraumami a so zlomeninou. Na mieste ošetrili aj 60-ročného muža a 24-ročnú ženu v stave emočného stresu.


„Najťažšie zranenia utrpela 17-ročná žena, ktorá bola s polytraumou po resuscitácii transportovaná do nemocnice v Spišskej Novej Vsi, 15-ročná žena, ktorú záchranári previezli do nemocnice v Košiciach s polytraumou, a tiež 16-ročný muž s poranením hlavy, brucha, drieku a panvy,“ dodala Klimešová.


Na miesto boli vyslané aj dva záchranárske vrtuľníky. „Popradská posádka záchranárskeho vrtuľníka, ktorá bola vyslaná na miesto nešťastia ako prvá, si do starostlivosti prevzala 17-ročné dievča, ktoré utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela,“ uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková. Dodala, že druhá posádka priletela na pomoc z Košíc a od zasahujúcich záchranárov si prevzala 16-ročné dievča, ktoré utrpelo taktiež vážne poranenia viacerých častí tela.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Polícia na sociálnej sieti spresnila, že sa nehoda stala v sobotu krátko po 8.00 h. Vyžiadala si obete, ako aj ľahko a ťažko zranené osoby.

Zranených je minimálne desať ľudí

Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, autobus tam zrazil desať ľudí. Na miesto nehody sa presúva aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Prezidentka Zuzana Čaputová a Prešovský samosprávny kraj vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým obetí v súvislosti s nehodou autobusu. „Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im svoju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov, a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval,“ poznamenala prezidentka na sociálnej sieti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia