Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. mája 2024 o 12:19
Čas čítania 0:53

VIDEO: Opozícia si prelepila ústa a postavila sa pred Šimkovičovú. Zastali sa jej poslanci z SNS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za ministerku kultúry sa po chvíli postavili aj prítomní poslanci z SNS.

V Národnej rade SR dnes začala mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS. V úvode diskusie predstavila návrh ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Jej prejav prerušilo deväť opozičných predstaviteľov z poslaneckého klubu Slovensko vrátane lídra strany Igora Matoviča. 

Všetci prítomní si prelepili ústa čiernymi páskami a poslanec Michal Šipoš v rukách držal transparent s nápisom „Koniec slobody slova v RTVS“.

Po niekoľkých minútach sa za Šimkovičovú postavili poslanci z SNS, ako Peter Kotlár, Rudolf Huliak a ďalší. Keď šéfka rezortu kultúry dočítala, koaliční poslanci jej zatlieskali.

RTVS, koalícia a opozícia 

Vláda schválila návrh nového zákona o RTVS koncom apríla. Tvrdí, že zmeny v RTVS sú nutné, pretože médium je „neobjektívne“ a súčasný model fungovania je „neudržateľný“. Podľa vlády je RTVS v informovaní občanov „jednosmerná“. Vláda Roberta Fica tvrdí, že RTVS rušia aj pre to, aby nová televízia mala šancu ozvučovať aj iné názory.

Podľa generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva kultúry Lukáša Machalu by v novej televízii STVR mali dostať priestor aj ľudia, ktorí majú „iný názor“ a tvrdia, že Zem je plochá.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Opozícia, viacero mimovládnych organizácií i vedenie RTVS návrh kritizovali a hovoria o účelových zmenách. Aktuálna vláda chce podľa nich ovládnuť RTVS tak, aby ovplyvňovala spravodajstvo cez svojich nominantov. 

Podľa novinárov návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase legalizuje politické zásahy do fungovania verejnoprávnych médií. Vytvorenie programovej rady označujú za zjavný pokus o priamu cenzúru.

Domov
Zdieľať
Diskusia