Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
13. júna 2024 o 9:52
Čas čítania 0:42

VIDEO: V talianskom parlamente lietali päste a kopance. Opozičného poslanca museli po bitke odviezť na vozíku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V talianskom parlamente sa strhla bitka po tom, čo opozícia nesúhlasila s čítaným návrhom zákona.

  • V talianskom parlamente vypukla bitka po tom, čo opozícia nesúhlasila so schvaľovaním návrhu zákona o diferencovanej autonómii.
  • Video z parlamentu zachytáva opozičného poslanca Leonarda Donna pri pokuse odovzdať vlajku talianskemu ministrovi regionálneho rozvoja a autonómie Robertovi Calderolimu. Niekoľko vládnych poslancov sa mu v tom snažilo zabrániť, následne sa začala bitka.
  • Talianskeho opozičného poslanca Donna z populistickej strany Hnutie piatich hviezd museli odviezť z budovy na vozíku.

Prečo je to dôležité: Slovenská politika je v poslednom období preplnená výraznými konfliktmi. Napätie však panuje aj v talianskom parlamente.

Širší kontext: Parlament rokoval o návrhu zákona, ktorý v prípade schválenia prisúdi talianskym krajom viac autonómnych právomocí. Opozícia s návrhom nesúhlasí a kritizovala ho. Počas prvého čítania zákona pred niekoľkými mesiacmi vypukli medzi poslancami v hornej komore talianskeho parlamentu slovné prestrelky. Počas druhého čítania zákona v dolnej komore opoziční poslanci rozvinuli taliansku zástavu a spievali štátnu hymnu.


Video z parlamentu zachytáva opozičného poslanca Donna pri pokuse odovzdať vlajku talianskemu ministrovi regionálneho rozvoja a autonómie Robertovi Calderolimu. Parlamentní zriadenci sa mu v tom snažili zabrániť, následne k Donnovi pristúpilo niekoľko vládnych poslancov a vypukla bitka.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CNN (@cnn)

Domov
Zdieľať
Diskusia