Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
14. septembra 2024 o 11:25
Čas čítania 0:44

Slovensko čaká ďalší deň plný dažďov. Meteorológovia vydali výstrahy všetkých stupňov, povodne hlásia z viacerých miest (+mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ upozorňuje, že si treba dávať pozor aj na vietor na horách.

Na väčšine Slovenska treba aj v sobotu počítať s výdatným dažďom. Očakáva sa najmä na západnom a strednom Slovensku. Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy prvého až tretieho stupňa. Platia predbežne do pondelka (16. 9.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy tretieho stupňa pred dažďom sa týkajú okresov Malacky, Senica, Skalica a Myjava. V lokalitách sa očakávajú zrážky s úhrnom 230 milimetrov (mm).

Výstrahy druhého stupňa zase platia pre väčšinu okresov Trenčianskeho kraja a okresy Bratislava, Pezinok, Senec, Trnava, Hlohovec, Piešťany, Topoľčany, Žilina, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Bytča.

Výstrahy prvého stupňa platia pre celý Banskobystrický kraj, väčšinu Nitrianskeho a Žilinského kraja a niektoré okresy Trnavského, Trenčianskeho, Prešovského či Košického kraja.


Meteorológovia okrem dažďa upozornili aj na hroziace povodne. Vydali preto hydrologické výstrahy prvého až tretieho stupňa, najvyššie platia pre okresy Skalica, Senica, Myjava a Malacky. Cez víkend treba okrem dažďov rátať aj so silnejším vetrom, a to najmä na západnom Slovensku. Vydané sú výstrahy prvého aj druhého stupňa. Vo viacerých lokalitách si treba dávať pozor aj na vietor na horách.

Prečítaj si aj tieto články:

14. septembra 2024 o 9:55 Čas čítania 0:41 AKTUÁLNE: Dunaj by mohol začať zaplavovať Bratislavu. V meste chcú stavať hrádze AKTUÁLNE: Dunaj by mohol začať zaplavovať Bratislavu. V meste chcú stavať hrádze
14. septembra 2024 o 7:45 Čas čítania 1:11 Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa) Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa)
13. septembra 2024 o 20:12 Čas čítania 0:33 Rozbité autá či spadnuté stromy. Bratislava čelí intenzívnej vlne nebezpečného počasia, celý deň zasahujú policajti Rozbité autá či spadnuté stromy. Bratislava čelí intenzívnej vlne nebezpečného počasia, celý deň zasahujú policajti
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia