Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. septembra 2024 o 9:55
Čas čítania 0:41

AKTUÁLNE: Dunaj by mohol začať zaplavovať Bratislavu. V meste chcú stavať hrádze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tretí stupeň bude platiť od nedele rána.

Pre bratislavský úsek Dunaja má od nedele (15. 9.) rána platiť tretí stupeň povodňovej aktivity. Slovenský vodohospodársky podnik začne od daného dňa stavať protipovodňové zábrany. Od nedele by na rieke nemali premávať ani lode. Informoval o tom minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) po sobotňajšom zasadnutí krízového štábu.


„Slovenský vodohospodársky podnik požiadal, aby sme vyhlásili ráno od nedele od šiestej hodiny tretí stupeň povodňovej aktivity v Bratislave, aby mohli začať s ohradzovaním Bratislavy. Predpokladaná hodnota kulminácie na základe predikcií, ktoré máme zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, a zároveň aj avizované prietokové hodnoty, ktoré poskytla rakúska strana, predpokladajú, že Dunaj môže dosiahnuť úroveň 910 centimetrov, čo je úroveň, ktorá by spôsobila, že Bratislava by začala byť zaplavovaná,“ poznamenal Taraba.

Tretí stupeň vyhlásia aj pre rieku Morava

Pre rieku Morava bude v sobotu od 10.00 h platiť tretí stupeň povodňovej aktivity. Informovali o tom minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) a šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Situácia na rieke je však podľa ich slov v sobotu pokojnejšia a k vyliatiu by nemalo prísť.

14. septembra 2024 o 7:45 Čas čítania 1:11 Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa) Meteorológovia varujú pred nebezpečným víkendovým počasím. Platia najvyššie výstrahy (+ mapa)
Domov
Zdieľať
Diskusia